x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta, Marius Manole

Astăzi e ziua ta, Marius Manole

de Ramona Vintila    |    04 Oct 2013   •   00:14
Astăzi e ziua ta, Marius Manole

Unul dintre cei mai iubiţi actori ai tinerei generaţii, Marius Manole împlineşte astăzi 35 de ani. Jurnalul Naţional îi urează “La mulţi ani!”

“Cred că miracolele mai au loc în viaţa noastră, chiar şi în lumea în care trăim”

“Repet , la Teatrul Naţional, care va avea premiera pe 6 octombrie, în regia lui Felix Alexa, joc în <Însemnările unui nebun>, la ArCub şi mă pregătesc de alte repetiţii.
Categoric, poţi să ai cât talent ai avea, dacă nu ai noroc, stai cu el acasă liniştit. Trebuie să ai norocul ca cineva să te descopere din timp, să pună mâna pe tine şi să te ajute, altfel nu ai nici o şansă oricât de talentat ai fi. Şi eu am avut noroc, slavă Domnului, nu numai în meserie, toată viaţa mea a stat sub o stea norocoasă. Cred că totul este un miracol, de la faptul că ne naştem până la toate întâmplările din viaţa noastră, totul este un miracol.

Când ai credinţă şi când iubeşti foarte mult ceea ce faci, se poate orice
Peste teatrul românesc aş pune o etichetă pe care ar sta scris – dezordine, dezordine, dezordine, un sistem prost care nu funcţionează şi foarte multă sărăcie. M-am aruncat în nebunia teatrului, deşi toată lumea mi-a spus că e o nebunie să joci câte trei spectacole pe zi, să repeţi încontinuu fără să-ţi iei pauză, fără vacanţă, toată lumea mi-a spus că e o nebunie de nefăcut, iar eu am ales să o fac, am ales să văd până unde se poate şi cât poate omul să ducă. Şi slavă Domnului, poate să ducă foarte mult, mai ales când ai credinţă şi când iubeşti foarte mult ceea ce faci, se poate orice.

Cred în teatru, în prietenie, în iubire, în dreptate, în nevoia omului de a trăi frumos
Am fost un copil extrem de obraznic, dar în acelaşi timp foarte timid, un copil căruia îi plăcea să se joace foarte mult, care alegea să facă toate prostiile din lume, un copil ascultător, singur la părinţi şi de aceea a fost cam alintat şi cam egoist, un copil care nu învăţa foarte bine la şcoală, mediocru, în fine, un copil bun, zic eu.
Până la cei 35 de ani, pe care îi împlinesc astăzi, am avut atâtea momente frumoase şi nu ştiu la care să mă opresc acum. M-aş întoarce oricând la facultate pentru că a fost unul dintre cele mai frumoase momente, m-aş întoarce la momentul extraodinar de frumos şI de interesant, când am fost angajat la Teatrul din Brăila şi m-aş întoarce în copilărie pentru că lucrurile mi se păreau mult mai simple, n-aveam nici o grijă şI parcă lumea era mai frumoasă, şI mai curată şI mai cinstită şI mai domoală, mi-am petrecut copilăria la Iaşi, unde lumea avea timp, nu era nimic pe grabă, aveam familia lângă mine.
Cred în teatru, în prietenie, în iubire, în frumos, în dreptate, în nevoia omului de a trăi frumos şi cred că miracolele mai au loc în viaţa noastră, chiar şi în lumea în care trăim.
Îmi doresc să trăiesc liniştit, să am puterea să mă protejez puţin şi să mă închid în lumea mea, să nu mai fiu atât de expus, îmi doresc o vacanţă lungă, spectacole bune, întâlniri frumoase şi îmi doresc ca părinţii mei să fie sănătoşi.”



×