x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta: Mihai Constantin

Astăzi e ziua ta: Mihai Constantin

de Ramona Vintila    |    30 Sep 2014   •   07:38
Astăzi e ziua ta: Mihai Constantin
Sursa foto: Serban Mestecaneanu

Chiar dacă a avut posibilitatea să se întâlnească cu texte şi roluri mari fără să le caute, a jucat alături de oameni de spirit extraordinari, este recunoscut, adesea, pentru rolul lui Ionică din ”Liceenii”. A avut norocul să trăiască într-o familie de artişti în adevăratul sens al cuvântului. Este, fără doar şi poate, un fericit al sorţii. “Când încerci să construieşti un rol se creează un fel de conflict de lucru între regizor şi actor. Trebuie să fii abil, înţelept, înţelegător, răbdător, să ai energia necesară să ajungi la un numitor comun. Eu n-am urmărit niciodată să fiu profund. Am vrut să fiu cinstit cu mine şi cu cei care mă privesc. Or, dacă faci actorie cu cinste şi cu credinţă, la fiecare reprezentaţie te consumi enorm. Tata a ştiut să mă facă să înţeleg că teatrul nu e o joacă, ci o chestiune de viaţă şi de moarte”, povestea cunoscutul şi îndrăgitul actor Mihai Constantin. Astăzi împlineşte 50 de ani. La mulţi ani!

“Mare parte din publicul meu nici nu concepe să fiu altceva decât idolul puştilor de liceu, corijenţi la matematică”
Nu a cântat cât şi-a dorit şi nu şi-a cumpărat încă un Harley
Se află la vârsta la care îşi poate permite orice? “Ce înseamnă să-ţi permiţi orice? Să-mi cumpăr orice, să urlu în mijlocul străzii când nu-mi convine ceva sau cineva fără să mă ia poliţia, să merg fără carnet, să pot salva oameni de la moarte, câini de la ecarisaj, să pot face orice rol pe care îl visez?CE? Nu pot să îmi permit orice şi cred că nici nu e bine să îţi permiţi orice. S-ar putea să o iei razna.Pot doar să aleg, să selectez oameni, situaţii şi să îmi văd de treaba mea şi la 50, şi la 60, 70...”
A făcut de toate, poate cât alţi oameni, în trei vieţi. Ce mai are de făcut?”Nu am cântat cât mi-am dorit şi nu mi-am cumpărat încă un Harley...”
Cu ce a rămas dator faţă de el? “Cu călătoriile, cu lecturile...”
A fost (este) timpul îngăduitor cu el?”Adică dacă nu arăt prea moş, sau te referi la altceva...? Sunt încă bine, funcţional, sportiv, şi cu mult chef de viaţă şi de «luptă».”
Cât de des se uită în oglindă? Îi place ce vede?”Mă uit rar în oglindă pentru că cei care se uită mai des la mine, în fiecare seară aproape, nu mi-au dat nici un semn că ar fi probleme. Deci, deocamdată sunt liniştit.”
S-a maturizat?”De mult. Dar îmi place câteodată să mă fac că plouă sau că «tună şi fulgeră» (vorba lui Sorescu). Mai ales că mare parte din publicul meu nici nu concepe să fiu altceva decât idolul puştilor de liceu, corijenţi la matematică.”
Fericirea are gust de... “Familie”La cei 50 de ani, este mai puţin decât şi-ar fi dorit să fie? “Sunt infinit mai mult decât mi-am dorit, mi-am închipuit, am visat. Familia mea mă face să spun asta.”

×
Subiecte în articol: Mihai Constantin'