x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei - Guillermo Arriaga

Omul zilei - Guillermo Arriaga

de Sebastian S. Eduard    |    03 Sep 2014   •   00:10
Omul zilei - Guillermo Arriaga
Sursa foto: CLAUDIO ONORATI/EPA/Intact Images
scriitor
Scriitorul mexican Guillermo Arriaga, o celebritate a lumii literare şi a filmului, va fi în luna octombrie la Iaşi pentru a lua parte la manifestările organizate în cadrul celei de-a II-a ediţii a Festivalului Internaţional de Literatură şi Traducere (FILIT), au anunţat luni organizatorii evenimentului. FILIT Iaşi se va desfăşura în perioada 1-5 octombrie.
Înainte de a alege cariera de scriitor, Arriaga a încercat mai multe ocupaţii şi profesii, fiind angajat ca boxer, baschetbalist sau jucător profesionist de fotbal. Este autorul romanelor: “Escuadron Guillotina” (1991), “Un dulce olor a muerte” (1994) şi “El Bufalo de la noche” (1999). Cărţile lui Guillermo Arriaga au apărut în româneşte la Editura Vellant. Alături de regizorul Alejandro Gonzalez Inarritu, a semnat scenariile unor filme celebre precum “Amores Perros”, care le-a adus o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun film străin, “21 Grams” (cu Benicio del Toro, Naomi Watts şi Sean Penn), nominalizat la premiile BAFTA pentru cel mai bun scenariu şi “The Three Burials of Melquiades Estrada”. Mexicanul este, de asemenea, regizor şi scenarist al filmului “The Burning Plain” (2008), care le are în distribuţie pe Charlize Theron şi Kim Bassinger.
Prezenţa la FILIT a unui oaspete de asemenea anvergură este salutată de Jurnalul Naţional, care îl declară pe Guillermo Arriaga “Omul Zilei”.

×
Subiecte în articol: Guillermo Arriaga