x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale ANDO RETROSPECTIVA 4X O CARICATURA CAT UN ARTICOL DE ZIAR

ANDO RETROSPECTIVA 4X O CARICATURA CAT UN ARTICOL DE ZIAR

de Dan Constantin    |    15 Mar 2016   •   17:55
 ANDO RETROSPECTIVA 4X O CARICATURA CAT UN ARTICOL DE ZIAR

Octavian Andronic, cunoscut pe scurt ANDO, s-a hotarât sa-si arate vârsta. Expozitia retrospectiva de caricaturi ANDO XXXX reuneste lucrari din cariera care a împletit cuvantul scris cu ideea concentrată într-o tușă care , de multe ori ramane în memorie mai puternic decat articolul de ziar.

Octavian Andronic este un ziarist de cursa lungă afirmat in planul organizarii de gazete-remarcabil la Libertatea, imediat după Revolutie, al realizatorului de televiziune-moderator în anii zgomotoși ai asezarii democratiei și, in fine, al aducatorului de stiri la propria agentie.

Peste toate, liantul care i-au relevat calitatile , sta mana sigura a graficianului care este atent la viata de zi cu zi a cetătii și-i arata ca într-o oglinda naravuri de care trebuie sa radă.

Caricaturile lui ANDO adunate în retrospectiva de la Galeriile Orizont arata un om tanar, de patru decenii iesit zilnic la întalnirea cu semenii. Zambetul adunat pe foaia alba merita privit si salutat. Andronic , un timid in viata civila,  se lasa  despuiat cu privirea pe simezele din apropierea km zero, locul in care se invarte de vreo multe decenii viata Capitalei. Merita sa-l priviti asa cum este. Ager, pe fază,critic,cu zambet subtire care patrunde adanc. 

×