x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Maraton muzical pentru sinistrati

Maraton muzical pentru sinistrati

de Raluca Grintescu    |    26 Iul 2005   •   00:00
Maraton muzical pentru sinistrati

In aceasta seara, Piata Constitutiei va intra din nou in istorie. Tudor Chirila (Vama Veche) a venit cu initiativa unui concert-maraton de opt ore,intitulat "Live pentru viata".

In aceasta seara, Piata Constitutiei va intra din nou in istorie. Tudor Chirila (Vama Veche) a venit cu initiativa unui concert-maraton de opt ore, intitulat "Live pentru viata", organizat de Primaria Capitalei, Agentia de Vise si Televiziunea Romana, cu scopul de a strange fonduri pentru victimele inundatiilor.

Stefan Banica Jr, Voltaj, HI-Q, Vita de Vie, Iris, Vama Veche, Bere Gratis, VH2, Nicola, Nightlosers, Analia, Trooper si Class sunt artistii care vor canta, incepand cu ora 15:00, in Piata Constitutiei. Evenimentul va fi transmis in direct de TVR, cu o pauza de trei ore, in intervalul 18:30-20:00. Toti cei care vor dori sa ia parte la megaspectacolul din aceasta seara vor plati asa-zisul bilet de participare in urne amplasate la intrare. O suma infima sau importanta, dupa suflet, va pleca spre ajutorarea sinistratilor. Personalitati si VIP-uri autohtone vor fi prezente la fata locului pentru a dona, la randul lor, bani. "Speram sa putem ajunge prin muzica acestor artisti la inimile oamenilor, pentru a reconstrui casele celor care in acest moment nu mai au nimic", a declarat Cristina Liberis, reprezentant TVR.

IMPLICARE. Artistii invitati si-au marturisit dorinta de a se implica activ in aceasta operatiune caritabila, sperand sa readuca zambetul pe buzele tuturor celor care nu mai spera nimic. Analia Selis este una dintre artistele care n-a stat pe ganduri si a acceptat sa se faca utila, cu toate ca este de putin timp in Romania. "Sunt foarte fericita ca pot sa ajut. Este pentru prima data in viata cand pot sa ajut prin muzica mea", a spus cantareata. Impresara trupei Vita de Vie, Andreea Talmazan, crede ca organizarea unui astfel de eveniment este o mare oportunitate pentru ajutorarea persoanelor afectate de inundatii. "Formatia Vita de Vie nu este straina de astfel de operatiuni caritabile. De obicei, facem acest lucru in anonimat. Este foarte bine ca si ceea ce primim sa daruim inapoi este, de altfel, si motoul trupei." La randul sau, John de la Trooper spera intr-o participare masiva din partea spectatorilor, pentru "ca proiectul sa-si atinga scopul". Concertul se inscrie in campania "Invinge Apele", derulata in perioada 14 iulie - 1 decembrie de TVR si Patriarhia Romana. In cadrul campaniei s-au strans pana acum circa 90.000 de dolari in retelele de telefonie mobila si peste 100.000 de euro in retelele de telefonie fixa.

SEARA FOLK LA ARCUB
In paralel cu maratonul muzical desfasurat in Piata Constitutiei, un alt maraton, de aceasta data folk, va avea loc in Centrul de proiecte culturale ArCub sub titulatura sugestiva "Artis ajuta!". Artisti sufletisti si-au dat mana pentru a strange fonduri in beneficiul victimelor inundatiilor. Mircea Baniciu, Doru Stanculescu, Nicu Alifantis, Marius Batu, Ducu Bertzi, Mircea Vintila, Sorin Minghiat, Florin Chilian si Alexandru Andries vor concerta incepand cu ora 19:00. "Ideea apartine lui Doru Stanculescu. Pentru ca tot trebuia sa ma intalnesc cu Doru si cu Mihaela Mihai ca sa fiu si eu in randul lumii, la Sindicat, l-am auzit vorbind despre proiect si l-am antamat. Ce mi s-a parut misto a fost raspunsul colegilor: «OK, vom veni cu drag!». Este una din putinele ocazii in care nume sonore din zona folkului se reunesc pe o singura scena, si cu atat mai mult pentru o cauza comuna", a marturisit Florin Chilian. Pretul unui bilet este de 50 de lei noi, iar sumele stranse vor ajunge direct la sinistratii satului Nanesti, judetul Vrancea.

×
Subiecte în articol: arte