x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Omagiu artistului George Löwendal

Omagiu artistului George Löwendal

de Maria Sârbu    |    09 Mai 2012   •   21:00
Omagiu artistului George Löwendal

Un frumos eveniment care marcheaza implinirea a 115 ani de la nasterea lui George baron Löwendal, artist plastic, scenograf si pedagog (nascut pe 10 mai), se va desfasura vineri, 11 mai, la sediul Fundatiei Löwendal. Reuniti sub umbrela L'Accuel Français et Francophone de Bucarest, 25 de plasticieni expun in "Eclectic 1000' - expozitie de arta contemporana romaneasca organizata intru omagierea acestui important artist. Printre cei care vin cu lucrari sa cinsteasca memoria lui Löwendal se numara Stefan Caltia, Gheorghe Ciobanu, Ion B., Lucian Liciu.

Presedintele Fundatiei Löwendal, Ariadna Avram, nepoata artistului, ne-a spus ca ea este emotionata ca plasticienii au avut aceasta frumoasa initiativa. Timp de doua zile lucrarile lor vor sta alaturi de lucrarile de scenografie ale lui Löwendal.

De notat ca fundatia lanseaza vineri cea de-a treia editie a Concursului de scenografie, la care sunt invitati studenti si tineri scenografi absolventi de scenografie ai celor trei scoli din tara: Universitatea de Arte Bucuresti, UNATC si Universitatea de Arta Teatrala Tg. Mures. Tema din acest an este "Volpone', cu referire la scenografia semnata de Löwendal la spectacolul cu acest titlu.

×