x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Evenimente pentru promovarea turismului în România

Evenimente pentru promovarea turismului în România

de Diana Scarlat    |    25 Aug 2015   •   20:35
Evenimente pentru promovarea turismului în România

Festivalul Bucureştii lui Caragiale, Raliul Liege - Bucureşti, sosirea trenului Orient Express şi Festivalul Internaţional de Muzică «George Enescu» sunt cele mai importante evenimente ale sfârşitului verii şi începutului de toamnă în Capitală. Cele patru evenimente sunt concepute pentru a încuraja turismul în România şi pentru a pune Capitala pe harta destinaţiilor culturale europene.

  Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic a Primăriei Capitalei a organizat şi în acest an Festivalul de teatru "Bucureștii lui Caragiale", ajuns la cea de-a patra ediţie. Spectacolul de deschidere a avut loc pe 28 iunie, în centrul istoric, strada Franceză, pe scena amplasată în aer liber până spre sfârşitul lunii septembrie. Festivalul de teatru se va încheia pe 22 septembrie, iar în fiecare seară se vor putea viziona gratuit spectacole pe scena din Centrul Istoric și la Hala Traian, în incinta restaurantului Conu Iancu. Programul complet al reprezentaţiilor care au loc în fiecare zi poate fi consultat pe site-ul festivalului: www.festivalcaragiale.ro.

 

La Raliul Liege – Bucureşti – Liege, care a pornit din oraşul belgian pe 20 august, participă 38 de automobile de colecţie, dintre care cel mai scump valorează 1,5 milioane de euro. Printre acestea se află şi trei maşini marca Morgan. Automobilele vor ajunge în Bucureşti joi, 27 august, la ora 16.00, în parcarea din faţa Atheneului Român. Traseul românesc include Oradea (24 august), Sibiu (25 august) şi Braşov (26 august), destinaţia finală fiind Capitala României.

 

“Participanţii la acest raliu aparţin cu toţii elitelor. Sunt fie membri ai celor mai influente familii de politicieni, fie membri ai unor familii regale şi nobiliare din Belgia şi din alte ţări ale Europei  Occidentale. Aceştia pot fi veritabili ambasadori ai turismului românesc, mai ales că unii dintre ei nu se află pentru prima dată în România. Cu această ocazie, se vor putea familiariza cu potenţialul turistic al României. Participanţii la raliu au fost întâmpinaţi, la Liege, de către Ambasadorul României la Bruxelles, Excelenţa Sa Ştefan Tincă, iar în Bucureşti vor fi întâmpinaţi de către Ambasadorul Regatului Belgiei la Bucureşti, Excelenţa Sa Philippe Beke. De asemenea, la sosirea în faţa Ateneului Român vor fi prezente personalităţi ale lumii politice şi de afaceri din România», precizează Gheorghe Fodoreanu, preşedintele touroperatorului Invitation Romania Travel, partener al evenimentului.

 

Pe traseu, participanţii la raliul cu maşini de epocă vor mai vizita Ţara Moţilor, Castelul Bran, Castelul Peleş şi Domeniile vitivinicole Urlaţi. Aceştia vor fi cazaţi o noapte în Bucureşti şi vor avea ocazia să viziteze Capitala României.

 

Celebrul tren «Venice Simplon - Orient Express» va ajunge în Bucureşti, dinspre Veneţia, luni, 31 august, în jurul orei 14.00, cu 103 turişti şi un echipaj format din 63 de oameni. În România, Orient Express se va opri la Sinaia, unde turiştii şi echipajul vor fi primiţi de către primarul oraşului, apoi vor vizita Castelul Peleş. În Bucureşti, aceştia vor avea parte de o cină în stil interbelic la Sala Diplomat a hotelului Hilton Athenee Palace. Alături de turişti, va fi prezent şi noul director al companiei Venice Simplon Orient Express, Pascal Deyrolle, care va face evaluarea potenţialului turistic al regiunilor vizitate, inclusiv România.

 

Festivalul Internaţional de Muzică “George Enescu” se va desfăşura la Bucureşti în perioada 30 august - 20 septembrie. Invitation Romania, partener al evenimentului, va asigura serviciile turistice pentru 640 de participanţi, dintr-un total estimat de 1.500 de turişti străini care vor veni în Capitală pentru acest eveniment. O parte dintre turişti au solicitat tururi şi circuite prin Bucureşti şi prin alte zone ale României.

×