x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Mircea Diaconu, fost colonel de securitate

Mircea Diaconu, fost colonel de securitate

de Sebastian S. Eduard    |    15 Oct 2014   •   17:53
Mircea Diaconu, fost colonel de securitate
Dovada: pe 24 octombrie, în cinematografe
Îndrăgitul actor Mircea Diaconu revine pe marile ecrane în “Cuscrii”, cea mai nouă comedie românească.Mircea Diaconu joacă rolul lui Ştefan Vrânceanu. Fost ofiţer în Securitate, tată a trei fete şi socru a doi gineri pe care nu îi poate suporta, Ştefan îşi pune toate speranţele în Ionuţ, viitorul soţ al Marianei. Iar pentru ca lucrurile să iasă exact aşa cum îşi doreşte, trebuie să controleze totul. Decide astfel în numele mirilor toate detaliile, rămânând să îi pună la current pe aceştia la întâlnirea cuscrilor.

E o plăcere pentru mine să am parte de personaje mai rele, altfel decât băieţii buni, cum au fost majoritatea. Ştefan este o tipologie contemporană, un fel de afacerist al revoluţiei, o specie de domni care erau întâmplător la vremea aia acolo şi asta a fost suficient să fie considerat un merit”, spune Mircea Diaconu despre rolul din “Cuscrii”.
Despre rolul lui Mircea Diaconu, regizorul Radu Potcoavă declară: “Mi-am propus să fie un altfel de Mircea Diaconu, departe de băiatul bun din filmele româneşti ale anilor ‘80, nici măcar Ovidiu din Filantropica.”
“Atunci când filmezi cu domnul Mircea Diaconu este ca şi cum ai fi acasă şi te simţi atât de bine şi confortabil încât dispar emoţiile şi inhibiţiile, face într-un anume fel încât te pune şi pe tine să fii chiar în film, în situaţie”, spune Marian Râlea, alături de care Mircea Diaconu a mai jucat în “Buletin de Bucureşti”
Comedia “Cuscrii”, regizată de Radu Potcoavă, îi aduce pe marile ecrane pe Luminiţa Gheorghiu, Mircea Diaconu, Marian Râlea, Gabriela Popescu, Ioana Blaj şi Paul Ipate.

Subiect
Ionuţ şi Mariana se vor căsători curând. E timpul ca familiile lor să se întâlnească şi să pună la cale fericitul eveniment. Cuscrii par să se înţeleagă perfect: îi uneşte pasiunea pentru telenovele, lux, muzica românească a anilor ’80 şi ţuica. Mai ales ţuica. Pe măsură ce sticlele se golesc, neînţelegerile încep să apară. Urmează Marea Confruntare. E nevoie de o minune ca această nuntă să mai aibă loc…

×