x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film „Poveste de dragoste” pe marele ecran

„Poveste de dragoste” pe marele ecran

de Maria Coman    |    26 Noi 2015   •   11:08
„Poveste de dragoste” pe marele ecran

Sfârșitul de săptămână aduce în cinematografe o nouă premieră românească. De data aceasta vorbim de cel mai nou lungmetraj semnat de regizoarea Cristina Iacob, „Poveste de dragoste”, care poate fi urmărit din 27 noiem¬brie pe marile ecrane din România.
Filmul, cu Dragoș Bucur și Raluca Aprodu în rolurile princi¬pale, a avut premiera inter-naţională la Festivalul Filmului de Dragoste de la Mons, unde a fost selectat în competiţie. De ase-menea, lungmetrajul a fost selectat la Festivalul Internaţional de Film de la Montreal şi la cea de-a 20-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Portobello. „Poveste de dragoste” vorbeşte despre iubirea dintre doi tineri artiști din zilele noastre. În preajma Sărbătorilor de iarnă, într-un oraș vechi şi fer-mecător din Transilvania, Sebas¬tian și Aprilia încep o frumoasă poveste de dragoste. Doar că nu este atât de simplu cum pare. Aflată în aria de influenţă a trei bărbaţi cu personalităţi puternice, Aprilia este nevoită să găsească echilibrul între viaţa de adult și alegerile unei inimi de copilă.
O distribuție de excepție
Filmul iese din tiparele noir ale cinematografiei românești din ultimii ani, povestea este una opti¬mistă și frumoasă și cu final fericit. Regizorii români s-au axat foarte mult pe filme de artă, de festival; ei bine, „Poveste de dragoste” e un film de cine¬matograf, la care publicul va merge cu plăcere. Din distribuție mai fac parte actorii Vlad Zamfirescu, Mimi Brănescu, Mirela Oprișor, Gabriela Popescu. Scenariul este semnat de Cristina Iacob, regizoarea lungmetrajului „#Selfie”, cel mai de succes film românesc al anului 2014, și Dan Chiriac. Imaginea îi aparţine lui Viorel Sergovici, scenografia este semnată de Călin Papură, iar costumele, de Doina Levintza.
Cristina Iacob a regizat şi „#Selfie”, lansat în cinematografe în 2014 şi care s-a bucurat de un real succes, fiind vizionat de peste 100.000 de spectatori.
 

×