x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Mona Segall: “E loc pentru un alt fel de televiziune”

Mona Segall: “E loc pentru un alt fel de televiziune”

21 Sep 2014   •   18:11
Mona Segall: “E loc pentru un alt fel de televiziune”
Sursa foto: Paul Diaconu
“Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor” începe luni seară la Antena 1
În aşteptarea noului reality show de la Antena 1 i-am pus Monei Segall, producătoarea emisiunii, câteva întrebări. Cine se încumetă să coboare în “Iadul Bucătarilor” pentru 80.000 de euro?

■ Ce aduce nou formatul Hell’s K faţă de celelalte show-uri de până acum ? Şi nu mă refer strict la format...
■ Mona Segall:
Hell’s Kitchen e un reality show în adevăratul sens al cuvântului, în care concurenţii devin personaje, sunt urmăriţi 24 de ore din 24. Vorbim mai mult de un reality decât de un cooking show.

■ De ce a fost ales acest format şi nu altul?
■ Cred că piaţa din România este saturată de talent show-uri şi este loc pentru un alt gen de televiziune, cea bazată pe reality, pe punerea personajelor în situaţii limită.

■ Este atât de tensionant pe cât se spune?
■ Da, chiar este! Tensiunea creşte treptat spre finalul fiecărei ediţii. Această tensiune va trece sticla şi va crea dispute în rândul telespectatorilor legat de preferinţele pentru unii dintre concurenţi.

■ Sper că nu vă aşteptaţi la întrebarea asta: gătiţi?
■ Nu mai gătesc! Dar au fost momente în viaţa mea, acum foarte mulţi ani, în adolescenţă şi tinereţe când găteam foarte mult. Făceam petreceri şi pregăteam mâncare pentru toţi invitaţii.

■ Lumea deja comentează premiera noului sezon Master Chef în parametrii unui eşec. Unde credeţi s-a greşit?
■ Din păcate nu am văzut emisiunea pentru că filmam Hell’s Kitchen, aşa că nu pot să îmi dau cu părerea. Ce pot să spun este că e un format greu, însă Hell’s Kitchen este de trei ori mai greu!

■ Exista un format de show pe care aţi dori să-l faceţi...?
■ Formatul de show pe care mi-l doresc şi pe care o să-l şi produc este “Dancing with the stars”.

■ Sunt foarte puţine emisiuni care ajung să fie într-adevăr longevive. Multe se consumă într-un sezon-două şi apoi dispar. Este piaţa entertainmentului tv de la noi una care “toacă” formate? Care să fie cauza?
■ La noi formatele se consuma mult mai repede decât în alte pieţe de televiziune din mai multe cauze. Nu putem uita anii lungi de comunism în care televiziunea era doar un vis, oferta este foarte mare, multe televiziuni pentru o piaţă atât de mică şi, în general, românii ştiu să se distreze. Tocmai de asta sunt pretenţioşi când vine vorba de calitatea acestei distracţii.

Ai curaj să cobori în Iadul Bucătarilor?
“Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor” debutează luni, 22 septembrie, la Antena 1, cu mult spectacol, adrenalină, emoţii incendiare şi arome ameţitoare. Cei 20 de concurenţi care au curaj să coboare în Iadul bucătarilor se vor întâlni cu juraţii show-ului, chef Florin Dumitrescu, chef Sorin Bontea şi chef Cătălin Scărlătescu. Prima ediţie a celui mai aşteptat show culinar al toamnei le aduce telespectatorilor primele imagini cu bucătăria,  restaurantul şi casa în care vor munci, vor trăi, se vor bucura de reuşite sau, dimpotrivă, vor vărsa lacrimi amare cei care întră în arena gusturilor pentru a câştiga marele premiu în valoare de 80.000 de euro.
Cei 20 de concurenţi, adevăraţi luptători care împărtăşesc o pasiune comună, gătitul, au avut parte de o primire cu totul şi cu totul spectaculoasă în “Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor”. Întâmpinaţi de Virgil Mănescu, maestrul de ceremonii al show-ului, aceştia au fost de-a dreptul uluiţi încă de la primul contact cu oraşul care le va deveni casă: cu zâmbete largi şi cuprinşi de emoţie, cei 20 de concurenţi au fost de-a dreptul impresionaţi să îşi vadă numele şi chipul pe ecranele imense ale unui complex comercial din Bucureşti. Şi sosirea la platoul “Hell’s Kitchen” i-a ţinut cu sufletul la gură pentru că aceştia au păşit în restaurant cu ochii acoperiţi, simţind prin fiecare por tensiunea a ceea ce avea să urmeze: întâlnirea cu cei trei juraţi ai show-ului. “Aveţi curaj să coborâţi în Iad?” I-a întrebat dur chef Dumitrescu.
Prima ediţie “Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor” aduce la Antena 1 şi prima probă culinară din concurs: signature dish. Fiecare dintre cei 20 de concurenţi are sarcina de a găti acel preparat care îl reprezintă, acel fel cu care speră să impresioneze pretenţioasele papile gustative ale juraţilor şi care să îi facă demni de tunica de bucătar.
Prima ediţie a show-ului nu este lipsită de emoţii pentru că una dintre concurente va avea nevoie de intervenţia medicilor. Aşa se face că la faţa locului va sosi Salvarea, pentru a-i acorda acesteia asistenţa necesară. Cert este că intervenţia medicilor se va încheia cu o decizie neaşteptată pentru show. Despre ce este vorba, cei care vor urmări “Hell’s Kitchen” vor afla luni, de la 20:30.

×