x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Cele mai difuzate cântece de Crăciun

Cele mai difuzate cântece de Crăciun

de Anca Nicoleanu    |    Sebastian S. Eduard    |    13 Dec 2012   •   09:54
Cele mai difuzate cântece de Crăciun

În plin sezon al colindelor şi cântecelor de iarnă, i-am întrebat pe realizatorii radio care le sunt preferinţele în materie. Hruşcă, laolaltă cu Mariah Carey şi Shakin Stevens  se impun şi anul ăsta în playlist-uri.

De la Magic FM, supranumit, în decembrie, radioul lui Moş Crăciun, Liana Stanciu şi Raul Brebu, realizatorii matinalului Magic Start, şi-au ales favoritele de sezon. Pentru locul întâi, Liana a optat pentru: Band Aid 20 - “Do They Know It's Christmas?”. Şi îşi explică alegerea: "Din acest grup au făcut parte, printre alţii, Robbie Williams, Chris Martin de la Coldplay, Bono şi Paul McCartney, iar cântecul “Do They Know It's Christmas?” a fost înregistrat în scopuri caritabile. Este o melodie prin care vedetele atrag atenţia lumii cu privire la sărăcia în care trăiesc copiii din Africa". Pe podiumul ei se mai află: Mariah Carey - “All I Want For Christmas Is You” (locul 2) şi Ştefan Hruşcă - “Florile dalbe” (locul 3). Preferatul lui Raul Brebu este “The Christmas Song”, al lui Nat King Cole."Este cântecul ce mă uimeşte la fiecare audiţie, pentru că ştiu că a fost compus de Mel Torme acum aproape 70 de ani, în toiul unei veri toride. Momentul de inspiraţie şi răcorire a durat exact 40 de minute, suficiente pentru un vers intrat deja în istoria muzicii: "Chestnuts Roasting on an Open Fire"", adaugă el. În topul său, pe locul al doilea, se află “Cerul şi pământul”, colinda lui Ştefan Hruşcă: "O colindam pe la blocuri din decembrie până în februarie. Din banii de pe un sezon de colindat mi-am luat orgă CASIO PT 50 japoneză". Iar pe cel de-al treilea, “Merry Christmas Everyone”, al lui Shakin Stevens.

Andrei Partoş, realizatorul emisiunii “Psihologul muzical”, la Radio România Actualităţi, preferă în perioada asta cântecele vesele de iarnă. Topul său arată astfel: 1. Mircea Baniciu - "E iarnă şi-ţi cânt", 2. Alexandru Andrieş - "A venit Moş Crăciun", 3. Vasile Şeicaru - "Rânduri pentru Moş Crăciun". "Nicio piesă nu e o clasică în domeniu. Argument pentru primul loc: Prefer cântecele vesele de iarnă, iar Baniciu are şi datele de naştere identice cu ale mele. Cu cei trei vocali, Baniciu, Alexe şi Vasile, am avut mereu relaţii speciale. Ascult şi difuzez, dar mai rar, şi colindele lui Hruşcă", explică realizatorul. Nici piesele de sezon din repertoriul internaţional nu sunt ocolite de Andrei în perioada asta. Şi are de unde alege, pentru că a sa colecţie cuprinde vreo 40 de CD-uri cu astfel de cântece, din care a ales trei: 1. Oscar Benton - "Bensonhurst Blues", 2. Boney M – "Mary' s Boy Child", 3. Queen - "Thank God It's Christmas". "Psihologul muzical", emisiunea lui Andrei Partoş, se difuzează în fiecare noapte de vineri, de la ora 0.00 la 5.00, la Radio România Actualităţi.

"Shake Up Christmas" al celor de la Train este piesa de sezon preferată a lui Răzvan Popescu, de la Radio Zu. Urmează, în topul său, Nicola cu "Milioane" şi Mariah Carey, cu "All I Want for Christmas Is You". Răzvan Popescu este ZU de la 16.00 la 18.00, în fiecare zi, de luni până vineri. Colegul său, Mihai Morar, spune că cele mai des difuzate cântece la Morning Zu sunt: "Iarna" (Milioane) – Nicola, "All I Want for Christmas is You" – Mariah Carey şi "Feliz Navidad" – Michael Buble/Thalia, şi adaugă despre acesta din urmă că e "cea mai emoţionantă interpretare a unui cântec de Sărbători. Se apropie de emoţia colindelor de acasă, din Maramureş.” Alex Vidia, realizatorul emisiunii "Guerrilight", difuzată de Radio Guerrilla de luni până vineri, între orele 14.00 şi 17.00, e şi el scurt în prezentarea topului personal. Preferinţele sale sunt: 1. Smith & Burrows - "When The Thames Froze", 2. Lynyrd Skynyrd - "Christmas Time Again", 3. Mud - "Lonely this Christmas".

×