x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Eminem dă în judecată partidul de la putere din Noua Zeelandă

Eminem dă în judecată partidul de la putere din Noua Zeelandă

01 Mai 2017   •   10:30
Eminem dă în judecată partidul de la putere din Noua Zeelandă

Rapper-ul Eminem a atacat în justiţie partidul aflat la putere în Noua Zeelandă, pe care îl acuză că a folosit fără autorizaţie, într-o campanie politică, piesa sa 'Lose Yourself', conform AFP. zAvocaţii artistului american au înştiinţat Înalta Curte de Justiţie de la Wellington că Eminem nu a autorizat folosirea piesei sale de pe coloana sonoră a filmului "8 Mile" (2002). 

Avocatul solistului american, Garry Williams, a explicat că New Zealand National Party (NZNP) a încălcat drepturile de autor deţinute de 8 Mile Style, societate ce-i aparţine lui Eminem, prin folosirea fără autorizaţie a piesei 'Lose Yourself' în 2014, într-o campanie televizată. 

Această piesă a rapper-ului din Detroit a fost inclusă de prestigioasa revistă Rolling Stone printre cele mai bune 500 de melodii din toate timpurile şi a fost recompensată cu două premii Grammy şi un Oscar, potrivit Agerpres.

Partidul de centru-dreapta din Noua Zeelandă se apără susţinând că a obţinut piesa dintr-o bancă generică de muzică pusă la dispoziţie de Beatbox şi precizează că orice încălcare a drepturilor de autor este accidentală.

 

×
Subiecte în articol: eminem noua zeelandă