x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Noul album al Angelei Gheorghiu, "Homage to Maria Callas", pe locul I în topul Gramophone

Noul album al Angelei Gheorghiu, "Homage to Maria Callas", pe locul I în topul Gramophone

de Mediafax    |    17 Noi 2011   •   12:36
Noul album al Angelei Gheorghiu, "Homage to Maria Callas", pe locul I în topul Gramophone
Noul album al Angelei Gheorghiu, "Hommage to Maria Callas", editat de prestigioasa casa de discuri EMI Classics din Londra, a intrat direct pe locul I in cel mai prestigios top de muzica clasica din lume - cel al revistei Gramophone, a declarat pentru MEDIAFAX managementul artistei.
Topul este editat sub egida Industriei Fonografice Britanice si este alcatuit de specialisti in muzica clasica si critici muzicali britanici.
Albumul "Homage to Maria Callas" va fi lansat in Romania saptamana viitoare, in cadrul unor evenimente la care va fi prezenta si celebra soprana romana.
Evenimentele vor culmina cu proiectia publica live in HD, pe data de 28 noiembrie, la Opera Nationala din Bucuresti, a spectacolului "Tosca" - o productie din 2011 a celebrei opere regale Covent Garden din Londra, din distributia caruia fac parte Angela Gheorghiu, Jonas Kauffman si Bryn Terfel. Proiectia va avea loc in premiera la ONB, in prezenta Angelei Gheorghiu, iar la finalul evenimentului va avea loc o sesiune de autografe pentru cei prezenti.
Angela Gheorghiu a lansat albumul "Homage to Maria Callas", la nivel international, pe 7 noiembrie. Albumul cuprinde o colectie de arii din creatii foarte cunoscute, inspirata de cariera si inregistrarile Mariei Callas, considerata una dintre cele mai mari cantarete de opera din secolul al XX-lea.
Repertoriul CD-ului "Homage to Maria Callas" include arii de care Angela Gheorghiu este puternic legata emotional, din opere precum "La Boheme/ Boema", "Faust", "I Pagliacci", "Il Pirata", "Samson et Delilah/ Samson si Delila", "La Wally", "Carmen", "Andrea Chenier", "Le Cid/ Cidul", "Me...dea", "Adriana Lecouvreur" si "La Traviata/ Traviata".
Pe album este inclus si un duet inedit, realizat cu ajutorul unor tehnici de sincronizare, al Angelei Gheorghiu cu Maria Callas.
CD-ul a fost lansat de EMI Classics, in trei variante: editia Deluxe, cu coperte cartonate, ce cuprinde o prezentare in trei limbi straine, o galerie cu fotografii noi, acces exclusiv la un videoclip muzical si la un scurt videoclip din timpul filmarilor si inregistrarilor; editia Standard, digipack cu carticica (ambele variante contin traducerea in limbile engleza, franceza si germana a versurilor, precum si varianta originala) si editia digitala standard, care contine varianta standard a CD-ului.
In ariile de pe "Homage to Maria Callas", Angela Gheorghiu este acompaniata de Royal Philharmonic Orchestra, sub bagheta dirijorului Marco Armiliato, in timp ce in "La Traviata", celebra soprana il are alaturi pe tenorul James Valenti.
Angela Gheorghiu, nascuta pe 7 septembrie 1965, la Adjud, este deja un "superstar" al operei internationale, fiind, totodata, cel mai bine vandut artist roman de muzica clasica. Lansarea sa in strainatate a avut loc in 1992, la Covent Garden, cu "Boema" de Puccini. In acelasi an, a debutat pe scenele renumitelor Metropolitan Opera din New York si a Operei de Stat din Viena. De atunci, soprana a cantat pe cele mai mari scene ale lumii.

×
Subiecte în articol: angela gheorgiu homage to maria callas