x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Radu face un nou Bosquito

Radu face un nou Bosquito

de Alex Revenco    |    30 Sep 2010   •   00:00
Radu face un nou Bosquito
Sursa foto: Andrei Corvin Cubleşan/

Cu nişte ani în urmă, când Bosquito devenise trupa latino-rock nr. 1 din ţară, solistul Radu Almăşan a luat hotărârea să plece în SUA, unde să-şi continue cariera muzicală. Mai mult, s-a stabilit în "Oraşul Îngerilor", unde, cu câteva zeci de mii de trupe profesioniste înregistrate oficial, competiţia este maximă.



Deşi avea toate şansele să-şi "rupă gâtul", ambiţiosul Radu a reuşit, într-o "misiune imposibilă", să-şi formeze propriul grup împreună cu David Ballon (chitară solo) şi Andrei Cebotari (tobe, percuţie). Botezată Madame Hooligan, formaţia (care nu mai e latino, e indie rock) a început să-şi facă "loc" să cânte prin cluburi şi să înregistreze un excelent album de debut "Antiheroes" (http://www.myspace. com/madamehooligan). Întors pentru câteva luni în ţară, Almăşan ne-a mărturisit câteva dintre intenţiile sale: "În ţară aş vrea să pun umărul la reînvierea muzicii româneşti în limba română.

Am să fac asta nu numai prin piese noi şi concerte, dar am să încerc să şi produc artişti noi, cu atitudine fresh şi talent real, artişti care sunt nebăgaţi în seamă din cauză că nu abordează muzica electronică şi nu cântă în engleză... Sunt convins că muzica spusă cu pasiune şi la care nu trebuie să iei ecstasy ca să simţi ceva nu numai că este vie, dar pe termen mediu şi lung este mult mai profitabilă ca afacere. Aşa că, dacă am susţinerea publicului, m-aş ocupa de planul ăsta în România. Afară, Madame Hooligan începe să culeagă roadele a ceea ce a semănat acum doi ani. Lucrăm la un turneu nord- american pentru primăvara lui 2011. De asemenea, lucrăm la un deal de publishing şi unul de impresariere pentru Europa, aşa că sunt foarte multe şanse să ne vedeţi la câteva festivaluri mari la vară". Referitor la noul single, "Tobogan", Radu a spus: "Cu acest single vrem să vedem dacă publicul din România mai vrea Bosquito sau nu. Până acum totul e bine, aşteptăm să intre mai mult pe radio şi să vedem o reacţie clară şi din partea mediei şi a ascultătorilor. Aşa că, dacă eşti fan Bosquito, arată-ne! Vorba aceea, dragoste cu sila nu se poate".

Despre componenţa Bosquito: "Vechiul Bosquito nu va fi refăcut. Diferenţele de personalitate şi muzicale ne-ar sorti eşecului chiar dacă am încerca. Pregătesc o formulă nouă, fresh, cu o atitudine care să mă inspire şi pe mine şi să câştige simpatia publicului. Componenţa e o surpriză deocamdată, în noiembrie voi reveni în România pentru câteva emisiuni de promovare şi atunci veţi afla cine sunt noii mei colegi".

×
Subiecte în articol: muzica