x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Stagiunea de marți seara. Violonistul Aaron Cavassi și pianistul Iulian Ochescu în recital

Stagiunea de marți seara. Violonistul Aaron Cavassi și pianistul Iulian Ochescu în recital

de Magdalena Popa Buluc    |    08 Feb 2021   •   15:59
Stagiunea de marți seara. Violonistul Aaron Cavassi și pianistul Iulian Ochescu în recital

Doi tineri muzicieni români cu cariere internaționale. Amândoi au pornit de pe băncile Colegiul Național de Muzică « George Enescu » din București. Apoi, violonistul Aaron Cavassi a fost bursier la Academia Menuhin (Elveţia), unde a lucrat cu Liviu Prunaru și Maxim Vengerov. Violonistul a obținut și diploma de bachelor/ licență la Universitatea de Arte din Berlin, unde a studiat în clasa de vioară a doamnei profesoare Marianne Boettcher. Iulian Ochescu este student al Universității Naționale de Muzică București (clasa prof. univ. dr. Dana Borșan) și a cucerit până acum a peste douăzeci de premii la concursuri naționale și internaționale printre care și premiul pentru „Cel mai bun acompaniator al secțiunii violoncel”, la ediția a XVI-a a Concursului Internațional Piotr Ilici Ceaikovski, un eveniment important în muzica clasică, organizat anual la Moscova.

 

Vremurile i-au adus alături uniți de pasiunea comună pentru muzica de cameră. Așa au ajuns să fie invitați și în Stagiunea de marți seara.

 

Marți, 9 februarie, ora 19, Ateneul Român, Sala mică
Stagiunea de marți seara (fără public)

Recital cameral
AARON CAVASSI – vioară
IULIAN OCHESCU – pian

 

Program
Johann Sebastian Bach - Ciaccona din Partita nr. 2, în re minor, BWV 1004
Giuseppe Tartini - Sonata în sol minor, „Trilul Diavolului"
Eugène Ysaÿe - Sonata nr. 2 pentru vioară solo
Eugène Ysaÿe - Sonata nr. 3 pentru vioară solo, „Balada"
Camille Saint-Saëns / Eugène Ysaÿe - Studiu în formă de vals
Béla Bartók - Şase dansuri româneşti, Sz. 56

 

Coproducător Radio România Muzical

 

Recitalul va fi transmis pe canalul de youtube al Filarmonicii „George Enescu”, pe facebook-ul Filarmonicii și pe cel al Radio România Muzical. Accesul este gratuit.

 

 

Aaron Cavassi a absolvit Colegiul Național de Muzică « George Enescu » din București, la clasa doamnei profesoare Carmen Runceanu. S-a perfecționat prin lecţii private sau participări la cursuri oferite de violoniștii Alexandru Gavrilovici, Varujan Cozighian, Gabriel Croitoru, Liviu Câșleanu, Dmitri Tombasov. În cadrul unor cursuri de măiestrie a lucrat și cu violoniști reputați, precum Pierre Amoyal, Boris Kușnir, Christian Altenburger, Serghei Kravchenko, Remus Azoiţei, Pavel Vernikov, Svetlana Makarova. Palmaresul tânărului violonist din anii de școală și liceu numără aproape 50 de premii, majoritatea fiind premii I. şi „Mari premii'. În 2017 a obținut Premiul I. la Concursul internațional „Modest Iftinchi" (București), iar în 2018 Premiul III. la Concursul Internațional „Città di Filadelfia" (Italia).


Aron Cavassi s-a făcut remarcat prin numeroasele recitaluri solistice susținute în țară, în Germania și în Austria, dar și prin evoluțiile sale ca solist împreună cu orchestrele Filarmonicilor din Bacău, Rm. Vâlcea, Târgovişte, precum și cu „Orchestra Simfonică Bucureşti", „Orchestra Philarmonia București" sau, în mai multe rânduri, cu Orchestra Medicilor „Ermil Nichifor".

 

Iulian Ochescu a absolvit Colegiul Național de Muzică „George Enescu”, (clasa de pian prof. Gabriela Enășescu). Este câștigător a peste douăzeci de premii la concursuri naționale și internaționale. A participat la cursuri de măiestrie conduse de pianiști de renume, precum Justus Frantz, Andrei Gavrilov, Dan Grigore, Diana Ketler ș.a. A evoluat ca solist alături de Orchestra de Cameră Radio, Orchestra Filarmonicii „Ion Dumitrescu” ș.a. A susținut recitaluri camerale, printre care cele din Festivalul Internațional „George Enescu” - alături de violonistul Erzhan Kulibaev, sau Festivalul „Aurora Chamber Music” din Suedia - alături de violistul Alexander Zemtsov. A participat ca bursier la Academia ICon Arts Roma 2015 și la Festivalul Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo. Este membru al Ludens Piano Trio, al Orchestrei Române de Tineret și al ansamblului Violoncellissimo. În 2016 a fost acompaniator oficial al Concursului internațional „George Enescu” și a susținut o serie de concerte și cursuri de măiestrie la Hanoi și Ho Chi Minh City.

 

 

 

×