x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Stagiunea de marți seara. Primul concert al anului 2022. Recital de chitară. Dragoș Ilie. Din Texas/ SUA la București

Stagiunea de marți seara. Primul concert al anului 2022. Recital de chitară. Dragoș Ilie. Din Texas/ SUA la București

de Magdalena Popa Buluc    |    30 Dec 2021   •   10:01
Stagiunea de marți seara. Primul concert al anului 2022. Recital de chitară. Dragoș Ilie. Din Texas/ SUA la București

Marți, 4 ianuarie 2022, Stagiunea de marți seara invită la un recital de chitară susținut de Dragoș Ilie. Muzicianul  s-a remarcat ca unul din cei mai charismatici și expresivi tineri chitariști ai generației sale. În prezent, urmează studiile de Doctorat la University of Texas din Austin/SUA, la clasa renumitului pedagog și interpret Adam Holzman. Concomitent, este și Asistent Universitar  in cadrul aceleiași Universitați.

Dragoș Ilie a început studiul chitarei, învatând primele acorduri de la tatăl său. A urmat cursurile Colegiului Național de artă din Iași la clasa profesorului Marius Țimpău. În acea perioadă a studiat și cu conf. univ. dr. Daniel Dragomirescu.

Perseverența și tenacitatea artistică l-au ajutat să obțină diverse burse de studiu în țară cât și în străinatate. În anul 2015 Dragoș a obținut bursa “Woodruff” pentru completarea studiilor de licență la “Schwob School of Music”, parte a Columbus State University, SUA cu profesorul si compozitorul Andrew Zohn.

Deosebit de apreciat, chitaristul român a susținut concerte, cursuri de măiestrie și seminare în Europa și Statele Unite. Dragoș Ilie este reprezentat de Augustine Strings, prima companie de corzi pentru chitară clasica din lume.

 

Recital de chitară

DRAGOȘ ILIE

Program

Ciprian Porumbescu - Balada (aranj. de Dragoş Ilie)

Béla Bartók - Sonatina

Gabriel Almasi - Suspin

Adrian Andrei - Trei studii de concert

Miroslav Tadic - Three Balkan Pieces

Nicola Jappelli - Orizzonte Ad Est

Andrew Zohn - Ballade

×