x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru “Faust” de Silviu Purcărete, difuzat la tv

“Faust” de Silviu Purcărete, difuzat la tv

de Maria Sârbu    |    21 Aug 2014   •   18:28
“Faust” de Silviu Purcărete, difuzat la tv
Sursa foto: Paul Baila

Cine nu a văzut pe viu megaproducţia “Faust”, creaţia scenică atât de titrată a lui Silviu Purcărete adusă la rampă în toamna lui 2007, are acum ocazia să o urmărească la televizor: va fi difuzată luni, 25 august, de la ora 20:00, la TVR2. Spectacolul, o producţie a Teatrului Naţional “Radu Stanca”, a fost înregistrat în 2008, în cadrul Festivalului de la Sibiu.

Creat într-un spaţiu special, în hala Balanţa,
după marele text al lui Goethe, “Faust” s-a jucat de obicei în acest loc, ajungând şi în străinătate: la prestigiosul Festival de la Edinburgh, dar şi la Bruxelles. Ultima reprezentaţie din acest an a avut loc la Sibiu la mijlocul lunii iunie. Spectacolul va fi reluat, potrivit Naţionalului sibian, în primăvara lui 2015. Pauza este atât de mare pentru că actriţa Ofelia Popii, cea care îl interpretează magistral pe Mefisto, aşteaptă un copilaş.

Astfel, micul ecran găzduieşte, pentru aproximativ două ore, unul dintre cele mai râvnite spectacole din lume. Şi-l doresc multe festivaluri de pe glob, dar turneul cu o asemenea montare grandioasă necesită efort, în special unul financiar.

Însă merită! E o creaţie gândită şi dusă de regizor şi echipa sa spre zona divertismentului, aşa că există public(uri) interesat cu precădere de “Faust”-ul purcăretian. La acest succes scenic au contribuit, desigur, Helmut Stürmer – decorul şi Light Design, Lia Manţoc – costume, Vasile Şirli – muzica originală, precum şi o echipă mare de interpreţi, în rolul titular fiind actorul craiovean Ilie Gheorghe. Regia de televiziune este semnată de Silviu Jicman.

Trebuie să vedeţi “Faust”, fie şi la tv!

×