x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Eric Clapton Eric Clapton& Steve Winwood: "Credinţă oarbă" în chitară!

Eric Clapton& Steve Winwood: "Credinţă oarbă" în chitară!

05 Iun 2010   •   00:00
Eric Clapton& Steve Winwood:  "Credinţă oarbă" în chitară!

Eric Clapton a oferit o surpriza de proportii fanilor de pretutindeni, cand in februarie 2008 dupa 40 de ani, artistul s-a reunit cu Steve Winwood, colegul sau din trupa Blind Faith, pentru o serie de 3 concerte de exceptie la Madison Square Garden, New York.

Artistii au oferit un show de nota 10 si au suprins fanii prin faptul ca au preferat sa nu-si aleaga piesele proprii pentru a le interpreta, preferand sa cante fiecare compozitiile celuilalt, astfel ca cei prezenti au avut ocazia sa auda piese consacrate din anii '80 precum: Forever Man si Split Decision.

Aceste concerte extraordinare ce prezinta reunirea lor de anul trecut au fost lansate atat pe suport de cd (un set de doua cd-uri) cat si dvd pe 19 mai 2009, sub titlul Live From Madison Square Garden.

Materialul discografic contine un dublu cd cu 12 si respectiv 9 piese clasice, din repertoriul trupei Blind Faith, dar si coveruri dupa piesele legendare ale lui Jimi Hendrix, dar si hituri consacrate marca Eric Clapton, cat si piese noi din catalogul vast al lui Steve si Eric.

Piese ale trupei Blind Faith precum Presence Of The Lord, Can't Find My Way Home si Had To Cry Today au rasunat pe scena din Madison Square, fiind la randul lor incluse pe disc. After Midnight si Tell The Truth, piesele consacrate ale lui Eric, cat si piesele lui Steve Dear Mr Fantasy, Glad si Well All Right sunt prezente pe unul dintre cele doua discuri.

Steve declara anul trecut la concertul din Madison Square Garden, pentru revista Rolling Stones: "Este un lucru extrem de placut pentru mine sa cant impreuna cu Eric", iar acest lucru nu-l poate nega nimeni, entuziasmul celor doi este cat se poate de vizibil si este de-a dreptul molipsitor.

Concertul a fost unul echilibrat, cei doi nu s-au eclipsat in nici un fel, dar interpretarea lor a atins si note intense, adevarate scantei spre incantarea fanilor prezenti.

Datorita succesului pe care Eric si Steve l-au avut anul trecut la Madison Square Garden, unde fanii s-au strans intr-un numar foarte mare pentru a-i vedea pe cei doi artisti, anul acesta Clapton si Steve au semnat o colaborare pentru o serie se spectacole in cadrul unui turneu nord-american. Turneul a debutat la 10 iunie, in orasul New Jersey.

×
Subiecte în articol: eric clapton