x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Congresul PPE se ţine în epicentrul "loviturii de stat"

Congresul PPE se ţine în epicentrul "loviturii de stat"

de Dan Constantin    |    15 Oct 2012   •   21:51
Cei 7,4 milioane de români care au votat DA la referendum spun acum NU portocaliilor care l-au readus pe Băsescu
Portocaliii europeni, ca la un semn s’adună. Începând de marţi dimineaţă sosesc la Bucureşti delegaţii, funcţionarii de partid, infrastructura tehnică şi umană a PPE care participă la al 21-lea Congres.

Un eveniment politic care pentru România a căpătat o semnificaţie specială în urma atitudinii liderilor Partidului Popular European, de implicare directă în manipularea şi anularea rezultatului votului popular de la referendumul pentru suspendarea lui Băsescu. Vor fi în aceste zile la Bucureşti acei lideri care au contribuit decisiv la ignorarea celor 8,5 milioane de votanţi la referendum care, cu o largă majoritate, au dorit plecarea definitivă de la preşedinţie a unui personaj ce a atentat programat la anularea principiilor democraţiei, independenţei justiţiei, libertăţilor cetăţeneşti. Pentru ajutorul decisiv dat lui Băsescu Traian, Partidul Popular European, în ansamblu, şi liderii lui, în paticular, s-au discreditat în faţa a cel puţin 7,4 milioane de români.

Locuitorii Bucureştiului sunt obligaţi să suporte în oraşul lor, al aşa-zisei lovituri de stat, aceste prezenţe nedorite.
Merkel, Barroso, Reding vin în România nu în cadrul unor vizite oficiale, care ar impune protocolul şi respectul cuvenit instituţiilor şi ţărilor pe care le reprezintă. Ei vin în poziţia de politruci, aşa încât putem să le explicăm fără complexe, ca de la om la om, de la cetăţean la cetăţean al Uniunii Europene opinia şi opţiunea noastră. Manifestările de dispreţ şi de dezavuare publică a actelor comise împotriva participanţilor la referendum pot fi tăcute sau vocale, organizate sau spontane.

Este greu de anticipat reacţia populaţiei la actul de sfidare pe care îl reprezintă, în opinia multora, prezenţa vârfurilor portocalii la Bucureşti. În Capitală au votat pentru suspendarea lui Băsescu, 656.750 de cetăţeni. DA la referendum înseamnă acum NU pentru prezenţa congresiştilor la Bucureşti.
Avem încrederea că locuitorii capitalei vor şti să-şi exprime opiniile într-o manieră civilizată, fără violenţă dar cu inteligenţă şi umor tranşant.

×