x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Balama la Cotroceni

Balama la Cotroceni

de Dan Constantin    |    13 Mar 2014   •   18:01

O jună cu relaţii în sferele înalte ale puterii prezidenţiale a ajuns un subiect interesant de presă. Ioana Kohalmi este fiica unui important funcţionar de la Cotroceni – consiliera lui Iulian Fota, şeful Departamentului de Securitate Naţională. Dl Iulian Fota, consilier prezidenţial, a considerat că presa este o vulnerabilitate la siguranţa naţională şi a tratat-o ca atare într-un document care este “Biblia” Serviciilor de Informaţii: strategia de Securitate Naţională a României. Am credinţa că personalul din preajma lui Iulian Fota are capacitatea să înţeleagă, la rându-i, sensul mai larg al vulnerabilităţilor Administraţiei Prezidenţiale, incluzând aici comportamentul şi relaţiile din familiile angajaţilor care au acces la cele mai sensibile informaţii.

Strategia redactată de dl Fota se referă şi la corupţie, şi la grupurile infracţionale. Grija de a proteja Palatul Cotroceni de legături suspecte cu infractorii cred că este o prioritate a “cadriştilor”.

De ce Ioana Kohalmi a devenit un subiect de interes public? Când eşti surprins în ipostaze de mare prietenie, care nu par întâmplătoare, cu persoane arestate în dosare grele, se ridică imediat întrebarea: cât de departe merg relaţiile dintre interlopi şi tânăra Kohalmi? Ioana Kohalmi declară că nu ştie nimic despre activitatea infracţională a convivilor, dar nu suntem deloc siguri că infractorii nu ştiau cine este şi unde lucrează mama tinerei care se distrează cu frenezie. Ioana poate să fie exploatată în orb de interlopi, aceştia sunt versaţi în operaţii de şantaj şi de trafic de influenţă.

Chiar şi afişarea interlopilor în public cu o domnişoară care îşi etala fotografiile de la petrecerile cu familia Băsescu sau înlănţuită de Elena Udrea era de natură să creeze un scut de protecţie pentru grupurile infracţionale conduse de prietenii de ocazie ai Ioanei Kohalmi.

Doamna Luminiţa Doina Szabo Kohalmi, consiliera lui Iulian Fota, înţelege vulnerabilitatea creată de legăturile mezinei Ioana. Consiliera de la Cotroceni, cu doctorat în Apărare şi stagii îndelungate la Direcţia de Comunicare a Ministerului Apărării Naţionale şi pe lângă Elena Udrea, cunoaşte ce deficit de imagine au creat pentru Traian Băsescu episoade mai puţin fierbinţi decât fotografiile preluate de la Lumea Justiţiei. Fratele preşedintelui fusese “ales” ca acţionar într-o firmă cu profil militar cu scopul să “deschidă uşa la Cotroceni”. Năşiile lui Bercea Mondial sunt şi ele greu de scos din arhive, iar averea Ioanei Băsescu rămâne un subiect neclarificat.

Iată de ce soluţia în acest ultim scandal este ruperea balamalei care face, chiar şi imaginar, legătura dintre interlopii din Prahova şi Palatul Cotroceni. Adică o demisie.

Altfel, uşa de la Preşedinţie scârţâie rău, iar încrederea în şeful Securităţii Naţionale are consistenţa apei de ploaie.


×