x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale De ce nu mă miră noua fumigenă a Alinei Gorghiu...

De ce nu mă miră noua fumigenă a Alinei Gorghiu...

de Serban Cionoff    |    18 Oct 2016   •   12:32
De ce nu mă miră noua fumigenă a Alinei Gorghiu...

Fuse …și se duse! Așa ar putea fi taxată noua fumigenă lansată de președinta PNL, Alina Gorghiu, despre scandaloasa încălcare a Constituției și revoltătoarea malversațiune împotriva libertăților cetățenești săvârșită de către Primarul Capitalei, Gabriela Firea, care nu a aprobat mitingul la care se estimează că vor fi peste 50.000 de participanți și programat să se desfășoare pe 25 octombrie. Având în vedere că mitingul este organizat anume în favoarea premierului Dacian Cioloș și în semn de aleasă recunoștiință pentru performanțele inegalabile ale guvernului său technocrat, este și de înțeles de ce la originea  acestui act samavolnic tumultuoasa militantă Alina Gorghiu denunța că se află nu doar PSD-ul, ci însuși președintele de onoare al partidului, Ion Iliescu.

 După cum era lesne de bănuit, odată lansată în spatial mediatic, această informație a atras luarea aminte a unor oameni de bine care au dorit să afle cum a fost posibil să se petreacă așa ceva în plină era tehnocrată.Chiar dacă asta se petrece în România anului 2016, adică în țara în care însăși Raluca Prună (încă) ministra de justiție , a decretat că discuția despre drepturile omului nu este decât ,,un lux teoretic inutil’’.

 Numai că, fiind noi, si de data aceasta, țara în care o minune nu tine decât trei zile, tot ieri, dar mai spre seara, însăși Gabriela Firea, persoana  direct vizată de rafalele liederei PNL, a declarat că, în calitate de Primar al Capitalei a iscălit aprobarea manifestației. Concluzia logică fiind că tot scandalul stârnit de belicoasa doamnă Alina Gorghiu nu este decât un foc de paie, care a pornit de la o minciună și a întreținut, în cascadă, și alte minciuni.

Pe drept cuvânt, ne putem întreba care era rostul acestei tevaturi? Sau, în temeni mai pedanți, dacă strategii și tacticienii pe domeniul de comunicare ai partidului i-au atras atenția doamnei președintă care sunt costurile și riscurile unei asemenea busculade intens mediatizate? Există, la o primă analiză, două soluții: a) Alina Gorghiu a știut de la început care este realitatea, dar nu a vrut să rateze ocazia de a mai tine afișul zilei cu un scandal?; sau-b) Aceeași persoană nu este în mod operativ și corect informată, mai ales în cazul unui asemenea demers atât de important. Sau, mai rău, este dezinformată, cu bună știință sau din nepricepere, chiar de către colaboratorii săi.

Firește, dacă tot am deschis discuția, nu putem omite alte posibile explicații. Așadar, ar putea să fie vorba despre intenția liderilor PNL de a arunca o asemenea fumigenă anume pentru a masca acutele confruntări interne din partid, provocate de iminenta finalizare a listelor pentru alegerile parlamentare. Confruntări care , departe de a fi unele de idei și de viziuni constructive, nu depășesc minora condiție a orgoliilor vexate sau a unor resentimente și invidii personale.

 S-ar mai putea lua în calcul și varianta că, date fiind aceste stări de fapte (sau altele despre care nu am aflat,deocamdată, mai multe) unii lideri ai PNL să se teamă că acea cifră demnă de Cartea Recordurilor- 50.000 de participanți la miting- să nu fie atinsă. De aceea, au socotit că mai înțelept ar fi să își ia și niscai măsuri de acoperire. Dramoleta cu neaprobarea manifestării – tocmai de către un politician din primul eșalon al PSD- fiind exact justificarea care cred ei că le-ar putea fi cel mai de folos.

În fine, dar câtuși de puțin în ultimul rând, o cauză care a impus lansare a acestei gogoși mediatice ar fi faptul că, deocamdată, Platforma România 100 lansată de către premierul Dacian Cioloș, nu a reușit, decât într-o cam slabă măsură, atenția mediului politic, de afaceri sau academic, ca și pe cea a unor largi categorii sociale. Drept pentru care Alina Gorghiu et comp și-au zis că nu ar strica să pună umărul la canalizarea interesului public spre acest document și, în primul rând, asupra semnatarului său. Opresc aici discuția fiindcă nu vreau să mă hazardez în speculații privind aderarea sau neaderarea domnului Dacian Cioloș la PNL.

Dincolo, însă, de asemenea combinații cam de tarabă politicianistă, trebuie spus, că, scenarita ieftină și mincinoasă la care a apelat, încă o data, lidera PNL-istă, Alina Gorghiu, are toate șansele să afecteze foarte grav  atât credibilitatea sa, ca om politic, cât și pe cea a partidului său. Scadența neiertătoare fiind exact pe 11 decembrie 2016!

 Cu toate astea,eu unul nu cred că trebuie ne mirăm  prea tare acum, când discutăm despre acestă nouă ispravă în dulcele, inimitabilul stil Alina Gorghiu.

De mirare ar fi fost dacă nu făcea așa ceva!...

×