x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Guvernul și-a dat

Guvernul și-a dat

de Adrian Cercelescu    |    09 Iul 2015   •   07:49

Guvernul României a ținut să demonstreze că este la fel de nesimțit ca Parlamentul României în ziua în care și-a votat pensiile. Este pentru prima dată când, pentru a marca această comuniune, o ordonanță de guvern nu ar trebui să poarte un număr, ci un nume: OG „Marius Manolache”/2015 - deputat PSD, autor al celebrei cugetări „Nu putem să punem egalitate între un demnitar și un cetățean normal, fie el muncitor, inginer sau medic”.

În ultima sa zi ca înlocuitor de prim-ministru, Gabriel Oprea și-a asigurat veșnica pomenire în funcția de stăpân al administrației sărind o coadă de 1.200.000 de bugetari care așteaptă cu burta la spate noua lege care să le crească lefurile și ordonând mărirea salariilor demnitarilor.
E ca și cum ți-ar căpia soldații cu gamele goale în tranșee și strategul Oprea ar mări rația de fazani la popotă. „Îmi asum atât corectitudinea, cât şi oportunitatea acestei măsuri” - a spus Gabriel „Interesul Naţional” Oprea.

Deci este corect și oportun ca într-o țară cu sistemul sanitar în pragul colapsului pentru că îi fug doctorii de foame să îngrași de urgență salariul ministrului Sănătății. Sau poate e în interesul național? De fapt, poate nici nu contează, din moment ce Istanbulul e la o oră de zbor.

Ponta a tăcut cu scutire medicală, dar președintele Iohannis a dorit să nu rateze o nouă frază: „Până la urmă este un lucru destul de evident că remuneraţia unui demnitar trebuie să reflecte într-o măsură rezonabilă poziţia în stat’’. Păi, cine a spus altfel? Dar parcă îți dă de gândit că, de la întâi august, el și încă 48 de super-șefi vor gusta din plăcerile funcției, în timp ce o armată de amploaiați se va hrăni cu expunerea de motive a lui Gabi Oprea la Legea salarizării.
 

×