x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Le-a dat ghes sufletul românesc

Le-a dat ghes sufletul românesc

de Florin Condurateanu    |    20 Ian 2016   •   07:23
Le-a dat ghes sufletul românesc

Plătit împărăteşte în Mexic cu un milion şi jumătate de dolari pe sezon, Ilie Dumitrescu a preferat să se întoarcă acasă, să revină la Steaua, unde „leafa” a fost doar de 200.000 , de şapte ori mai mică. Dar e greu să rezişti când te cheamă iarba de acasă. Fâşneţul dribler care scuturase plasa porţii campionilor mondiali din Argentina în meciul câştigat la Mondialul american oftase mereu de dorul cartierului Ghencea. Cizelat la Londra şi Sevilla, cu gusturi alese, Ilie Dumitrescu şi-a deschis în Bucureşti un magazin şi o galerie de tablouri, este patron la un restaurant cu parfum retro şi este vocea meşterului în fotbal la TV.

De o modestie fermecătoare, Belodedici, poreclit Căprioara datorită jocului de fineţe în centrul defensivei naţionalei, a revenit şi el în România, din Spania, după ce cucerise de două ori Liga Campionilor Europeni cu Steaua şi cu Steaua Roşie Belgrad. Şi-a liniştit sufletul acasă, printre români, abia după ce a divorţat de frumoasa Sandra, care nici nu voia să mai audă de România. Culmea tupeului, ea nu mai putea respira aerul românesc, după ce dusese o viaţă fără lipsuri în calitate de fiică a ministrului ceauşist George Macovescu, mare dregător comunist. Majoritatea fotbaliştilor de marcă ai naţionalei au revenit acasă, după ce au gustat din glorie şi bani mulţi la cluburile renumite unde au evoluat.

Taffarel, portarul Braziliei, coechipier cu vedetele carioca, spunea că totuşi nimeni nu mângâia mingea ca Hagi. Şi, după Real, Barcelona, Galata, Gică s-a întors acasă. La fel Gică Popescu, Dan Petrescu, Balint, Stelea, Marica, Mutu. Dacă s-ar fi stabilit în străinătate, continuau să fie răsfăţaţi, să stea liniştiţi, dar au simţit chemarea de acasă şi şi-au investit banii în ţară fiindcă le-a dat ghes sufletul românesc.
 

×