x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Liberalii câștigă sigur la București

Liberalii câștigă sigur la București

de Adrian Cercelescu    |    01 Iun 2016   •   07:37
Liberalii câștigă sigur la București

Iată o manifestare politică inedită chiar și pentru România: un mare partid politic este dispus să lupte pentru înfrângerea în alegeri. Literatura de specialitate nu ne ajută; de așa ceva nu s-a mai auzit decât în bancul cu țăranul care s-a dus la târg să-și vândă gloaba:

- Dinți are?

- N-are, dă-o dracu'.

- Dar de tras la căruță, trage?

- Nu trage nici s-o omori.

- Păi, și de ce-ai mai adus-o încoace, omule?

- Ca s-o fac de rușine.

Chiar: dacă ar ieși că Nicușor Dan stă mai bine în sondaje în săptămâna alegerilor, oare cum ar intenționa PNL să se saboteze mai bine și mai bine? Termenul de retragere a candidatului a trecut, buletinele de vot sunt tipărite, deci ai nevoie să trimiți mesaje puternice pentru ca propriul electorat să afle că nu trebuie să te voteze.

E drept că bietul Cătălin Predoiu candidează la Primăria Capitalei cu entuziasmul diplomatului Cristian Diaconescu în 2008, când l-a târât Vanghelie să glojdească mici în Parcul Izvor, să-l vadă alegătorii că-i de-al lor. Dar puneți-vă în locul eternului premier din umbră: câtă sete de guvernare să ai, ca s-o mai înghiți și p-asta? Singura lui consolare ar fi că întregul partid a prins gustul eșecului, după surpriza penală a lui Orban și săptămâna de rătăcire cu Munteanu.

Partidul care a avut la Primăria Capitalei un Rosetti, un Câmpineanu și doi Brătieni a ajuns să se dea de ceasul morții pe Facebook că-l distruge Nicușor Dan, cu partidul lui inventat anul trecut.

Nu înțeleg de unde atâta disperare la liberali. Chiar dacă pierd peste patru zile, în curând se vor îmbogăți cu doi primari de Capitală, din devălmășia cu PDL-ul. Băsescu și Videanu.

×