x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Locotenentul Gheorghe Alexandru va fi general!

Locotenentul Gheorghe Alexandru va fi general!

de Dan Constantin    |    16 Feb 2012   •   21:00
Locotenentul Gheorghe Alexandru va fi general!

Un grup de comando, cu ordin precis, a hotarat eliminarea locotenentului 'rebel' din Armata. Ne pu­team astepta la un alt verdict in con­ditiile in care un politruc – pe post de pur­ta­tor de cuvant al Ministerului Apa­ra­rii – il condamnase pe locotenent chiar de la prima aparitie in public? Faptul ca unitatea din Turda ar fi res­ponsabila pentru decizie, si este pre­zentata chiar asa, nu poate pa­ca­li pe nimeni. Raspunderea pentru scoaterea locotenentului din Armata o poarta atat conducerea po­litica a ministerului, cat si seful Sta­tului Major General.

'Vina' lui Alexandru este ca si-a exprimat opiniile in fata civililor, la televiziune, si a iesit din perimetrul U.M. Ideile aduse in dezbatere pot fi combatute, dar pana sa fie puse in circulatie pe canalele 'civile' ele au 'zacut' la Ministerul Apararii luni de zile. Memoriile lt. Alexandru Gheorghe, adresate potrivit regulamentelor militare, pe scara ierarhica, nu au avut raspuns. Disperarea omului cinstit, profund patriot si crestin, care a jurat credinta poporului roman, nu unei gasti de politicieni corupti care au adus Romania in sapa de lemn, a dat pe dinafara. El a gasit calea de comunicare cu societatea pastrandu-si haina militara in timpul mitingului de la Piata Universitatii.

A incalcat legea, spun juristii, legalistii, cei care primesc ordine de exprimare de la institutii militare! Sa-l dezbracam de haina militara, sa-l degradam, sa-l belim pentru ca a avut curaj sa spuna ce gandeste, aceleasi ganduri pe care le impartasesc milioane de romani? Decizia consiliilor de onoare, cate vor fi ele, nu aduc in nici un caz onoare Armatei! Ce inseamna or­ga­nismul militar, o casta, o lume in­chisa, desprinsa de societate? A tra­dat tanarul locotenent secrete mi­litare, a facut aprecieri jignitoare la adresa comandantilor? Propu­ne­ri­le care le-a facut, unele bune, al­te­le pe care le-a considerat chiar el gre­site, merita sa fie dezbatute in pri­mul rand in Armata. Nu in­seam­na ca se va prabusi disciplina, ca apare pericol de rebeliune armata in tara!

Dar cum pot inghiti ofiterii de cariera presiunea de politizare a Armatei de catre varful Ministerului, de instaurare a nepotismului si a criteriilor arbitrare de promo­va­re? Asta se discuta doar de civili, ne­multumirea fata de 'regimul Oprea' care sufoca structura mili­ta­ra nu este un pericol pentru sigu­ran­ta nationala? Un general de patru stele chiar in retragere, sef de partid, poate fi considerat civil? Paradoxal, decizia pe care ar urma sa o oficializeze Oprea vine in flagranta contradictie chiar cu pre­se­din­tele Basescu, ca sef al CSAT. Nu a spus Basescu Traian ca protestele manifestantilor, care exprima o ne­mul­tumire mult mai larga a popu­latiei, sunt justificate?

Atunci, de ce lt. Alexandru Gheorghe nu are voie sa vorbeasca? O voce lu­cida, tanara aduce o raza de lu­mi­na si speranta in osificatul or­ganism mili­tar. Regulamentele prea stram­te pot fi reparate, sunt fa­cute de ofi­teri, si ele trebuie sa asi­gure si progresul Armatei. Daca in ’89 Armata ar fi respectat regula­men­tele ce s-ar fi intamplat? Sunt con­vins ca dreptatea si progresul Ar­matei sunt astazi exprimate de lo­cotenentul Alexandru Gheorghe si nu de gene­ralul Oprea. Locotenentul va deveni, firesc, in scurt timp, genera­lul de care Armata are nevoie.

×
Subiecte în articol: editorial