x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Lumea lui Vladimir, Donald şi Boris

Lumea lui Vladimir, Donald şi Boris

de Sabina Iosub    |    27 Iun 2016   •   07:50
Lumea lui Vladimir, Donald şi Boris

Urnele s-au deschis, votul a fost numărat, poporul a vorbit! Simplu, nu? Da, simplu până te întrebi dacă poporul știe ce-a făcut?

Păi poporul ştie întotdeauna ce e mai bine, nu? Parcă asta-i teoria iar exemple de genul Hitler adus la putere tot prin referendum sunt doar excepţia care confirmă regula. Ce simplu ar fi să fie aşa! Doar că nu este. Dimpotrivă! Brexit nu a simplificat lucrurile ci le-a complicat cum nu au mai fost de mult.

Vă place sau nu, Europa este cel mai comod continent. Minus luptele din Iugoslavia - pe care le-au rezolvat americanii fie vorba între noi - de 70 de ani nu ştie ce e aia război. Până şi Războiul Rece a fost purtat prin cabinete şi laboratoare, nicidecum pe străzi. Abia anul trecut Europa a fost zgâltâită cu adevărat prin atentatele de la Paris şi criza refugiaţilor. Nici bombele şi nici puhoaiele n-au trezit însă cu adevărat un continent moleşit de viaţa bună şi care a votat cu prima ocazie pe oricine a promis că poate să doarmă în continuare. Şi ce să vezi, primii au fost şefii mişcării Leave din Marea Britanie! "Fraţilor, votaţi plecarea şi toate problemele se opresc la Calais!"

Acum, buimăcită de somn şi desfigurată de pumnii pe care scrie Out, Europa a sărit în două picioare şi încearcă să puncteze în faţa unor personaje cu nume gen Donald, Boris, Vladimir. Toţi trei în formă maximă, fără scrupule, însetaţi de putere şi fascinaţi de imaginea că peste doar câteva luni pot să conducă Terra. Iar pentru asta vor face orice!

Prima luptă se dă mâine şi poimâine la Bruxelles. Dincolo de declaraţiile cuminţi, vă rog să mă credeţi, în Consiliu şi-n Parlament se vor pune cuţitele pe masă! Cuţitele sunt ascuţite cum n-au fost vreodată mi-au spus astăzi amici din Bruxelles. De marţi voi fi şi eu acolo iar voi odată cu mine. Urmăriţi Antena 3 şi Observatorul! Ce vă spun nu e un promo ieftin: lumea, pur şi simplu, se schimbă!

 

×