x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale O nouă aroganţă de tehnocrat

O nouă aroganţă de tehnocrat

de Elena Cristian    |    03 Feb 2016   •   06:30
O nouă aroganţă de tehnocrat

Un domn ministru, care s-a remarcat în aproape două luni de mandat doar prin aranjarea microfoanelor pentru secretarii de stat la o conferinţă de presă, ne spune că avem un sistem de sănătate cu mult peste ceea ce merităm. În relaxatul limbaj a la Cluj, Patriciu Achimaş-Cadariu punctează că, dacă ar fi să raporteze sistemul de sănătate la ansamblul societăţii, ar spune că este peste medie, îndemnându-i totodată pe români să „muncească ca afară” dacă vor „o ţara ca afară”. Declaraţia, nu numai total neinspirată, dar şi total neancorată în realitate, este însă în tonul cu care Guvernul tehnocrat ne-a obişnuit în ultimele săptămâni.

Nu ştiu prin ce filtre au trecut tehnocraţii salvatori ai României, dar, odată ajunşi în birourile luxoase, cu zeci de consilieri, secretare, şoferi şi facilităţi, creierele lor par să refuze să ia contact cu realitatea. Așa încât, cu o aroganţă greu de înţeles şi exprimat, cei mai mulţi dintre specialiştii din Guvern spun prostie după prostie şi ne arată că nu dau doi bani pe toţi cei care le plătesc confortul şi salariile pe care au avut grijă să şi le majoreze consistent.

Cu ce avem până acum putem creiona portretul românului în viziune tehnocrată: supus şi resemnat cu salariul lui de 2 lei, dar alergat de Fisc din cauza impozitelor neplătite şi nedatorate, leneş, dar cu beneficii peste medie, mai ales când vorbim de Sănătate, Educaţie, Infrastructură. Resemnat, dar mai ales recunoscător că are în fruntea Guvernului specialişti de un asemenea calibru, care nu numai că nu-şi depăşesc condiţia de funcţionari, dar par decişi să ne mănânce banii degeaba.

Declaraţia domnului Achimaş- Cadariu este aberantă, la fel ca şi celelalte făcute recent de colegii din Guvern. Oamenii mor pe capete în România lui 2016 din cauza unui sistem de sănătate bolnav şi corupt. În acest caz, ca şi în precedentele, demisia este mult prea puţin. Şi oricum este un gest de onoare pe care nu cred că-l vom vedea. Pe domnul aceasta l-aş obliga să stea cel puţin câte o zi în spitalele ţării. Asta îl va trezi cu siguranţă la realitate.
 

×