x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Premier împrumutat vs premier secret

Premier împrumutat vs premier secret

de Sabina Iosub    |    15 Noi 2016   •   08:20
Premier împrumutat vs premier secret

Încap două subiecte mari în 1.800 de semne? Păi, așa ar trebui. Un subiect e rezolvat deja și n-ai ce să mai zici despre el și pentru că oricum nimeni nu știe cum o să continue, iar despre al doilea știm că vine, da' habar nu avem cum o să se termine.

Subiectul 1. Donald Trump, președinte al SUA. Ales de electori, nu de alegători. 395.050 de voturi populare în plus pentru doamna Clinton. Știți care-i ironia? Candidatul antisistem a fost salvat chiar de către sistem! Haios, nu? Deloc. Dacă citești presa americană, chiar și aia care - cu măsură - își toarnă cenușă-n cap pentru că a susținut-o pe Hillary, te îngrozești. Trump își face acum echipa și programul, pentru că până acum nu a avut nici una, nici alta, în timp ce-și rezolvă afacerile și procesele. Cert este că nimeni nu știe încotro s-o apuce tocmai dată fiind diferența mare de voturi. De fapt, poporul, ăla care cumpără ziare și detergenți, a votat altceva. Ce mai, nebunie!

Subiectul 2. Alegeri la noi. A început campania electorală! Nu știați? La noi e campanie când dispar reclamele cu oameni politici de pe stradă. Original, nu? :) Nici nu mai contează câte afaceri au mai puțin bani acum pentru că nu mai au treabă în campanie. Păi, afaceri mai puține, impozite mai puține, promisiuni mai puține, nu?! Nu! Toți promit marea cu tot cu sare, da' niciunul nu zice explicit: construim fără să vă mai luăm bani din buzunar prin furt ori măriri de taxe. Până la urmă despre asta e vorba în alegeri: niște oameni vor să fie stăpâni peste banii mei, ai tăi, ai noștri! Că știți cum e, și furat și cu banii luați, nu ne mai place!

Care-i legătura între subiecte? Păi, la noi e ca-n America. Programele sunt vagi și generale, iar premierii viitori sunt ori de împrumut, ori sunt secreți.

Chiar, ce vă place: un premier de împrumut sau unul secret?

1.866 de semne. N-a fost greu!

 

×