x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Facebook: datele private a peste un milion de utilizatori au fost colectate și vândute online cu... 5 dolari!

Facebook: datele private a peste un milion de utilizatori au fost colectate și vândute online cu... 5 dolari!

27 Oct 2012   •   09:46
Facebook: datele private a peste un milion de utilizatori au fost colectate și vândute online cu... 5 dolari!
Sursa foto: http://talkweb.eu/openweb/1819
Bogomil Shopov, un consultant IT din Bulgaria are dovada și o prezintă pe blogul său: datele private a peste un milion de utilizatori Facebook au fost colectate și vândute online cu doar 5 dolari! Datele se referă la utilizatori din Europa, Statele Unite, Canada, majoritatea vorbitori de engleză. Numele reale și adresele lor de email au fost colectate cu ajutorul unor programe speciale, care exploatează o breșă de securitate a Facebook, penetrând dincolo de profilul public al utilizatorilor. Persoana care a strâns aceste date le-a vândut cu doar 5 dolari, pe un site destinat celor care nu au sau nu vor să folosească propriul magazin online. Suma mică a atras numeroși cumpărători, care și-au exprimat satisfacția, prin acordarea de calificative pozitive. În acest moment, contul respectiv a fost șters, existând doar „urma” care dovedește că a existat.
Shopov a declarat pentru New Media Rockstars că, după ce a postat pe blogul său întreaga poveste, fără a publica și datele personale obținute, a fost contactat telefonic de un reprezentant al Facebook, care i-au cerut să le remită o copie a fișierului cu datele personale achiziționat și apoi să îl distrugă. La finalul conversației i s-a spus că nu are dreptul să divulge existența și conținutul acesteia. Evident, bulgarul nu s-a conformat, ci a scris totul pe blog.
Contactați de Forbes, reprezentanții Facebook au declarat că... investighează.

×