x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Sufletul, filiala lui Dumnezeu pe pământ

Sufletul, filiala lui Dumnezeu pe pământ

de Florin Condurateanu    |    29 Iun 2015   •   08:36

Refuz să accept teoria unor cinici cum că sufletul e şi el o hrană pentru viermi după moarte, hrană ca zgârciul din genunchi. Sufletul rămâne marele mister, chiar dacă ar avea dreptate cei ce susţin că sufletul e alcătuit din cuante, după cum alţii îl văd compus din formaţiuni ale universului primar care se regăsesc şi în creier.

Unii opinează că au cântărit sufletul la cei aflaţi pe hotarul morţii şi el are 21 de grame, alţii susţinând că sufletul cântăreşte 0,01 grame.

Realiza­torii filmului „21 de grame” scriau că având 21 de grame sufletul cântăreşte cât o mone­dă, cât o privighetoare sau cât un baton de ciocolată.

Tulbură­toare a fost confesiunea unui mare medic, profesorul George Litarcsec, cel care a creat şcoala de terapie intensivă şi anestezie din România, studenţii profeso­rului conducând celebre clinici din lume şi din ţara noastră.

Profesorul a povestit în direct în emisiunea mea cum zâmbea cu neîncredere când îi auzea pe cei întorşi din moarte clinică cum că sufletul le-a ieşit din corp şi apoi s-a întors.

Litarcsec ştia că îi smulge din moarte cu apara­tură de fineţe, cu inimă artificia­lă, cu plămâni şi rinichi artificiali. Până când în urma unei operaţii asupra colonului lui chiar profe­sorul Litarcsec a suferit un stop cardiac.

„Am simţit chiar eu cum sufletul îmi iese din trup şi se ridică în tavan, de unde sufle­tul meu le striga actualilor profesori să treacă la masaj cardiac, la injecţii în inimă. M-au scos din stop cardiac şi atunci am simţit cum sufletul meu reintră în corp. De atunci m-am ruşinat de zâmbetul meu neîn­crezător în excursia sufletului.”

×