x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Singapura, cea mai mică pisică de casă

Singapura, cea mai mică pisică de casă

06 Noi 2016   •   14:00
Singapura, cea mai mică pisică de casă

Pisica din rasa Singapura, blândă şi afectuoasă, este un animal de companie excelent pentru persoanele calme, care au timp să o îngrijească şi să o alinte. Buna dispoziţie este unul dintre atributele cele mai reprezentative ale acestei feline. 

Rasa este originară din Singapore, numele său fiind dat de cuvântul folosit în Malayezia pentru Singapore. Localnicii au numit-o pisică "de canalizare" şi nu i-au acordat prea multă atenţie, până în momentul în care străinii s-au arătat interesaţi de aceasta. Pisica Singapura este foarte preţuită în Statele Unite ale Americii, unde există cele mai multe exemplare, dar este întâlnită şi în Australia, în Canada, în câteva ţări din Europa, în Rusia, în sudul Africii, în America de Sud şi în Japonia. 

Singapura este declarată oficial cea mai mică rasă de pisică domestică din lume. Astăzi, rasa este recunoscuta la nivel mondial şi de cele mai multe asociaţii de înregistrare a animalelor de rasă. 

Această felină are trei caracteristici distinctive: dimensiunea mică între două şi trei kg, ochii şi urechile mari în comparaţie cu mărimea sa, blana bej/maro, scurtă, fină şi cu o textură mătăsoasă. Pisica atinge greutatea maximă între 15-24 de luni. 

Are un corp bine proporţionat, cu picioare puternice şi scurte. Coada este scurtă şi subţire, care se termină cu un vârf de culoare închisă. Capul este mai degrabă rotund decât oval. Ochii sunt migdalaţi, de culoarea alunei, aurii sau verzi iar gâtul este scurt şi gros, potrivit site-ului cattime.com. Urechile sunt lungi şi drepte. 

Pisica Singapura, inteligentă, iubitoare şi sociabilă, adoră compania oamenilor şi să se implice în toate activităţile acestora. Jucăuşă şi extrem de curioasă ea va investiga orice detaliu al casei. Îi place să stea în braţe şi pe umeri de câte ori se poate, dar va sta, de asemenea, cocoţată pe dulapuri, uşi, în zonele cele mai înalte pentru a observa totul de sus. Micuţa felină este interesată de orice zgomot, având un auz foarte fin, rezultat al vieţii de odinioară, când trebuia să vâneze peşti sau păsări, pentru a se hrăni. 

Rasa nu are probleme de adaptare, iar dimensiunea şi temperamentul ei o fac potrivită pentru viaţă în apartament. Este un animal de companie ideal pentru familiile numeroase. Se înţelege bine cu copiii şi fiind dotată cu multă energie le face faţă acestora cu brio. Prezintă o compatibilitate şi cu alte pisici sau cu alte animale de companie, iar atunci când este lăsată singură pentru perioade lungi de timp, este recomandat să aibă un companion felin. 

Blana nu necesită îngrijiri speciale, fiind scurtă este suficient să fie periată odată pe săptămână, pentru a îndepărta firele căzute. O baie este rareori necesară. Atât ochii, cât şi urechile trebuie curăţate periodic, pentru a evita riscul de răspândire a oricărei infecţii. Igiena dentară este necesară pentru a preveni bolile parodontale. Tăierea unghiilor este indicată la câteva săptămâni. 

Pisicilor din această rasă nu le place frigul şi umezeala, iubesc căldura şi vor fi adesea găsite sub aşternuturi, pe calorifer sau întinse la soare. 

Singapura este o rasă sănătoasă şi robustă. Nu sunt cunoscute probleme de sănătate majore. Durata medie de viaţă este între 12 până la 15 ani, adesea chiar până la 18 ani, potrivit vetstreet.com. AGERPRES

×
Subiecte în articol: pisica pisica singapura