x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Top 15 cele mai ridicole procese. De la datul în judecată al ”mortului nepoliticos” la acuzarea lui Dumnezeu de ”ameninţări teroriste”

Top 15 cele mai ridicole procese. De la datul în judecată al ”mortului nepoliticos” la acuzarea lui Dumnezeu de ”ameninţări teroriste”

21 Sep 2012   •   14:05
Top 15 cele mai ridicole procese. De la datul în judecată al ”mortului nepoliticos” la acuzarea lui Dumnezeu de ”ameninţări teroriste”

Pe langa marele premiu de la loterie, un proces impotriva unei companii sau persoane pline de bani reprezinta pentru unii cetateni metoda de a se imbogati peste noapte. Cu aceasta perspectiva in fata, respectivii cetateni uita, uneori, de simtul ridicolului. Iata mai jos un top 15 al celor mai rasunatoare astfel de procese.

15. Degetul din sos

In anul 2005, americanca Anna Ayala intorcea pe dos stomacurile unei natiuni intregi, dupa ce anunta ca a gasit un deget de om in sosul chili cumparat de la compania Wendy's. Pana ca procesul sa inceapa, firma producatoare de sos a pierdut milioane de dolari, vanzarile scazand simtitor. Totul pana cand excrocheria lui Anna Ayala si a sotului sau, Jaime Plascencia, a iesit la iveala. Degetul apartinea unui prieten de familie, care avusese recent un accident nefericit. Cei doi au tinut degetul in congelator, introducandu-l in sos pentru a putea incepe procesul. Cuplul a intrat in puscarie pentru frauda, un an mai tarziu.

14. Consumul de bere nu garanteaza succesul la femei...

In 1991, americanul Richard Overton, amarat ca nu are succes la femei, a dat in judecata producatorul de bere Budwieser. Overton a sustinut ca a consumat cantitati mari din aceasta bere pentru ca reclama TV a produsului arata barbati care consumau aceasta marca inconjurati mereu de femei atragatoare. Americanul nu a avut insa parte de acelasi tratament din partea sexului frumos, motiv pentru care a dat compania in judecata pentru reclama mincinoasa, cerand compensatii de 100.000 de dolari. Judecatorul nu a fost insa sensibil la drama barbatului...

13. Varianta umana a lui Dumnezeu da in judecata magicienii...

Potrivit propriilor afirmatii, americanul Christopher Roller detine puteri dumnezeiesti, este nemuritor si poate face sex cu oricine doreste prin siretlicul proiectiei astrale. Roller are si puterea profetiilor, afirmand ca se va face un film despre el, rolul lui urmand sa fie interpretat de Tom Hanks. In 2005, insa, Roller s-a enervat cand a aflat ca magicianul David Blane i-ar fi furat din puteri (nu a divulgat procedeul), motiv pentru care l-a dat in judecata pentru 50 de milioane de dolari. Dupa ce cazul a fost respins, a incercat acelasi lucru si cu David Copperfield. Tot fara succes...

12. O femeie a dat in judecata un mort nepoliticos

In 2008, americanca Gayane Zokhrabov a avut ghinionul de a sta pe un peron alaturi de un tanar care a fost lovit de tren. Bucati din tanarul respectiv, care a decedat in urma accidentului, au lovit-o si pe Zokhrabov, care nu a suportat aceasta ofensa si a cerut compensatii de la victima, in tribunal. Judecatorul a considerat, insa, ca mortul nu poate fi acuzat de nimic, dat fiind ca nu putea estima unde vor zbura bucatile corpului sau...

11. Caz castigat! O sotie a platit compensatii sotului pentru ca era prea urata!

Linistea caminului chinezului Jian Feng a fost tulburata atunci cand primul nascut al familiei s-a dovedit a fi din cale afara de urat. Considerand ca a fost inselat de sotie cu un amant mai slut, acesta a cerut explicatii, doar pentru a afla un adevar si mai neplacut - sotia sa, acum o frumusete, trecuse prin nenumarate operatii estetice, varianta originala fiind la fel de urata ca progenitura. Tradat in sentimentele cele mai pure, Feng a intentat divort si a obtinut compensatii echivaland cu 120.000 de dolari de la sotia acuzata de excrocherie.

10. O pereche de nadragi cu valoarea sentimentala de 67 de milioane de dolari...

In 2007, americanul Roy Pearson, suparat ca o firma de curatatorie i-a pierdut perechea preferata de pantaloni, a intentat proces cerand compensatii de 67 de milioane de dolari! Constient apoi ca a sarit putin calul, Pearson a dat dovada ca este totusi un om rational, micsorandu-si pretentiile la doar 54 de milioane de dolari. Barbatul a apucat sa dea si o marturie emotionanta in fata instantei, in care a afirmat ca pierderea pantalonilor l-a afectat nespus de mult. Firma de curatatorie a contracarat insa cu o lovitura decisiva - pantalonii barbatului au fost gasiti si returnati. Judecatorul a anulat procesul, chiar daca Pearson sustine ca pantalonii primiti erau falsi!

9. Tineretea este o stare de spirit...

Concediat de la orchestra baletului din New York dupa 25 de ani de munca, ajuns acum la 60 de ani, violonistul Martin Stoner a gasit oportunitatea ideala de a face bani - un concurs de vioara cu premiul cel mare de 75.000 de dolari. Singurul inconvenient - concursul era pentru tineret ('Concertul Tinerilor Artisti'). Cand Martin Stoner nu a fost lasat sa se inscrie, acesta a dat in judecata organizatorii, invocand discriminarea pe baza de varsta. Partea cea mai buna abia urmeaza. Judecatorul, un june de 88 de ani, a respins procesul, afirmand ca documentatia este prost intocmita. Martin Stoner a cerut apoi revocarea acestuia, pe motiv ca este prea batran...

8. Ostatici lipsiti de onoare...

Orice se poate spune despre americanul Jesse Dimmick, de exemplu ca ar fi un criminal si un spargator de case, dar nu si ca nu este om de cuvant. Asadar, pe cand Dimmick, care tocmai ucisese un om, fugea de politie, acesta a intrat in casa unui cuplu de tineri, i-a amenintat cu arma si le-a zis ca, daca il ascund de politie, le va da o anumita suma de bani. Cuplul amenintat cu pistolul a dat asigurari ca asa se vor petrece lucrurile, insa si-au rupt promisiunea imediat dupa ce ucigasul s-a ascuns, alertand politia. Mai mult, cei doi l-au dat in judecata pe Dimmick pentru violare de domiciliu si provocare de traume psihice, cerand 75.000 de dolari despagubiri. Lovit la portofel si la onoare, Dimmick i-a dat la randul sau in judecata pe cei doi soti, cerand compensatii de 235.000 de dolari. Motivul - intre el si cuplu a existat un contract verbal, pe care cei doi l-au incalcat. Judecatorul nu a vrut insa sa ia in seama cererea lui Dimmick sau onoarea lui lezata.

7. A fost furata cu 80 de centi. A cerut compenatii de cinci milioane...

O americanca si-a considerat drepturile de consumatoare violate in asemenea fel, incat a decis sa-si caute dreptatea la tribunal. Povestea ei este urmatoarea: a mers la cumparaturi, platind cu bani gheata si contravaloarea unui cupon. Apoi s-a intors sa returneze un produs, doar pentru a afla ca nu va primi inapoi decat contravaloarea acestuia minus suma folosita deja prin intermediul cuponului. Adica 80 de centi. Pentru o asa jignire, femeia a cerut daune de cinci milioane de dolari.

6. Induiosator... de stupid!

Fratii Stephen si Kathryn Miner, trecuti acum de 20 de ani, si-au dat mama in judecata afirmand ca nu i-a iubit suficient de mult. Dovezile oferite in instanta au fost de-a dreptul socante, dezvaluind cruzimea inimaginabila a mamei. Astfel, aceasta a refuzat sa-i cumpere lui Kathrin o rochie de bal, iar pe tanarul Stephen l-a amenintat in mod repetat ca-l paraste la politie daca nu-si pune centura de siguranta. Judecatorul a declarat procesul nul. Probabil era tata...

5. Un senator l-a dat in judecata pe Dumnezeu. Pentru o cauza nobila...

In 2007, Dumnezeu a fost dat in judecata, la un tribunal din statul american Nebraska. Reclamantul nu era altul decat senatorul care preprezenta statul, Ernie Chambers. Acesta l-a acuzat pe Dumnezeu de 'activitati daunatoare si amenintari de natura terorista', invocand pasaje din Vechiul Testament. Chambers a dat apoi asigurari ca nu este nebun si ca procesul are o cauza nobila - lupta impotriva unui proiect de lege menit sa limiteze procesele intentate de cetateni ca cei prezentati in acest articol...

4. Ai fiert prea tare cafeaua? Scoate milioanele!

La inceput a fost un episod din Seinfeld, apoi a venit si cazul real. Americanca Stella Liebeck, care s-a ars dupa ce a tinut o ceasca de cafea de la McDonalds intre picioare, a dat in judecata compania, cerand despagubiri de 2,7 milioane de dolari. McDonalds a refuzat sa rezolve problema in afara tribunalului, astfel incat procesul a ajuns sa fie decis de un juriu... Care a tinut cu femeia! Judecatorul a decis insa ca 2,7 milioane de dolari este o suma prea mare de platit pentru un asemenea caz. Ambele parti au facut recurs la decizie, cazul rezolvandu-se, in cele din urma, in afara tribunalului, contra unei sume care nu a fost facuta publica.

3. Sobolanul din Mountain Dew...

In acest caz niciuna dintre parti nu s-a dovedit a fi prea inteleapta... Dar sa prezentam faptele. In 2009, americanul Ronald Ball a dat in judecata compania Pepsi, dupa ce a sustinut ca a gasit un sobolan intr-o cutie de Mountain Dew. Barbatul a cerut 50.000 de dolari compensatii, insa Pepsi a venit cu argumentul decisiv care sa demonteze afirmatia barbatului: luandu-se in calcul data la care batutra a fost produsa si data la care a fost consumata, rezulta o perioada de timp in care orice sobolan ar fi fost dizolvat de ingredientele deliciosului suc... A doua zi, presa din intreaga lume isi informa cititorii ca Mountain Dew e atat de puternica, incat dizolva sobolanii. Nu se stie ce scadere in vanzari a provocat aceasta stire pentru Pepsi... Cazul cu Ronald Ball a fost rezolvat apoi in afara curtii.

2. Semanati cu un personaj celebru? Dati-l in judecata!

Unii oameni se bucura cand li se spune ca seamana cu un personaj celebru. Altii sufera de 'stres emotional'. Cum este si cazul lui Alan Heckard, caruia i s-a zis toata viata ca seamana leit cu baschetbalistul Michael Jordan. Faptul ca toata lumea il asemana cu celebrul sportiv l-a facut pe Heckard sa traiasca intr-o continua stare de nervi, motiv pentru care s-a decis sa-i ceara baschetbalistului compensatii in tribunal - un mizilic de 416 milioane de dolari... Heckard a dat in judecata si producatorul de echipamente sportive Nike, pe motiv ca a contribuit la celebritatea sportivului prin campanii de promovare. Sosia lui Jordan s-a calmat, intr-un final, renuntand la proces.

1. Iepurasul Duracell vs Facebook

Paul Ceglia nu are un proces mai bizar decat altele, insa merita puncte in plus pentru determinare. Ceglia sustine ca in 2003 i-ar fi imprumutat bani lui Mark Zuckerberg pentru a dezvolta un proiect oarecare - Facebook! In schimb, Zuckerberg s-ar fi obligat sa-i dea lui Ceglia 50% din actiuni, plus 1% pentru fiecare zi de intarziere in implementarea proiectului. In total, sustine Ceglia, Zuckerberg i-ar datora 84% din actiunile Facebook. Cazul americanului de origine italiana, care a mai fost gasit vinovat pana acum si de alte acte frauduloase, merge atat de prost incat a fost parasit, pana acum, de trei echipe de avocati, nu dupa ce l-au taxat impreuna, cu mai bine de un milion de dolari. Paul Ceglia nu se lasa intimidat, insa. Procesul continua...

×
Subiecte în articol: procese stupide procese ridicole