x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Misterul de la Amphipolis. Este sau nu mormântul lui Alexandru Macedon?

Misterul de la Amphipolis. Este sau nu mormântul lui Alexandru Macedon?

22 Sep 2014   •   16:57
Misterul de la Amphipolis. Este sau nu mormântul lui Alexandru Macedon?

Ministrul grec al culturii, Kostas Tasoulas, a exclus azi posibilitatea ca mormântul în curs de excavare din Amphipolis-ul antic (nordul Greciei) să aparţină lui Alexandru cel Mare, relatează DPA. 

"Oamenii nu trebuie să se aştepte ca săpăturile să descopere rămăşiţele lui Alexandru", a indicat Tasoulas pentru postul privat de televizune MEGA, deşi anterior, Katerina Peristeri, arheologul care conduce săpăturile, declarase că mormântul a fost construit la sfârşitul secolului al IV-lea î.Hr., în perioada în care a trăit regele războinic macedonean. 

Comentariile ministrului survin în contextul în care arheologii continuă să caute cea de-a patra cameră a mormântului, după descoperirea a două cariatide impresionante care păzeau intrarea interioară a mormântului în ultimele săptămâni. 

Locaţia exactă a mormântului lui Alexandru cel Mare (mort în anul 323 î.Hr.) a rămas unul dintre marile mistere ale arheologiei. Conducătorul macedonean a murit la Babilon, în vârstă de 32 de ani, iar unii experţi cred că acesta ar fi fost îngropat la Alexandria, în Egipt. 

După moartea lui Alexandru, soţia sa, Roxanne şi fiul lor au fost exilaţi la Amphipolis şi ucişi alături de mama, fratele şi cumnata acestuia, ceea ce îi face pe unii experţi să afirme că rămăşiţele acestora s-ar afla în mormânt.  (agerpres)








×
Subiecte în articol: Alexandru Macedon Amphipolis