x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă „Valkyrie”, robotul care zboară în spaţiu cu astronauţii

„Valkyrie”, robotul care zboară în spaţiu cu astronauţii

13 Dec 2013   •   17:50
„Valkyrie”, robotul care zboară în spaţiu cu astronauţii

Valkyrie, noul robot cu aspect umanoid creat de NASA pentru a-i ajuta pe astronauţi în spaţiu şi pe pământeni în cadrul unor operaţiuni umanitare desfăşurate în zonele afectate de dezastre naturale, a fost prezentat în SUA.

Robotul Valkyrie are o înălţime de 191 centimetri, poartă pe piept sigla NASA şi seamănă foarte mult cu supereroul Iron Man creat de compania Marvel. Cu toate acestea, el a fost creat pentru diverse operaţiuni concrete, nu pentru activităţi desprinse din revistele de benzi desenate, informează huffingtonpost.com, citat de Mediafax.

Robotul a fost construit de o echipă de ingineri de la Centrul spaţial Johnson din Houston în doar nouă luni.

Valkyrie va participa la Robotics Challenge, o competiţie organizată de Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) care va avea loc la sfârşitul lunii decembrie, şi este conceput pentru a-i ajuta pe oameni în timpul unor dezastre naturale. Pentru a-i testa capacităţile, organizatorii competiţiei îl vor supune pe Valkyrie unui set de scenarii cu care acesta s-ar putea întâlni în situaţii extreme. Astfel, Valkyrie va trebui să conducă un automobil, să adune deşeuri, să treacă printr-un zid şi să efectueze multe alte sarcini.


 

 

 

×
Subiecte în articol: robot Valkyrie nasa