x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget CES 2014. YouTube lansează canal 4K

CES 2014. YouTube lansează canal 4K

de Alexandru Radescu    |    07 Ian 2014   •   20:23
 CES 2014. YouTube lansează canal 4K

Google are o prezenţă bogată la expoziţia de electronice din Las Vegas, atât prin intermediul sistemului de operare Android (prezent pe smartphone-uri, tablete, televizoare), dar şi cu platforma pentru computere personale. Mai mult, vine cu noutăţi şi prin YouTube: lansarea unui canal 4K, demonstraţii prin streaming.

Televizoarele 4K (o rezoluţie FullHD x4, 3.840 x 2.160 pixeli) există deja pe piaţă de aproximativ doi ani, din vara trecută fiind disponibile şi în România, la preţuri cuprinse între 6.000 euro şi 28.000 euro. Iar din toamna trecută au apărut pe piaţă şi primele camere video 4K, la preţuri la fel de piperate.

Totuşi, pentru a impulsiona distribuţia şi “consumul” de conţinut 4K, pe Youtube, proprietarii au dezvoltat şi un codec “gratuit”, VP9. Pentru noul produs, Google a colaborat cu ARM, Intel, dar şi alte companii, informează itp.net

În cadrul CES (7-10 ianuarie), streaming-ul Youtube 4K va fi prezentat la standurile LG, Panasonic şi Sony, pe televizoare compatibile. Lucru care ar putea indica faptul că modele viitoare, de la aceşti producători, vor veni cu YouTube 4K preinstalat.

 

 

 

 

 

 

×