x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Clasamentul la care elevii şi studenţii români bat tot!

Clasamentul la care elevii şi studenţii români bat tot!

06 Mai 2014   •   13:26
Clasamentul la care elevii şi studenţii români bat tot!
Aproape 40% dintre studenţii şi elevii români deţin un smartphone, aceştia fiind în top şi la capitolul conectării la internet. La nivel general, 12% dintre românii cu vârsta peste 14 ani deţin un smartphone, iar 5% o tabletă, potrivit unui sondaj Mercury Research.

Potrivit cercetării, dacă în rândul angajaţilor, doar aproximativ unul din şase deţine un smartphone, procentajul elevilor şi studenţilor este mult mai mare, ajungând la 38%. 

În privinţa tabletelor, elevii şi studenţii deţin supremaţia, 14% dintre aceştia având un astfel de dispozitiv, comparativ cu 9% dintre antreprenori sau 6% dintre angajaţi. 

Tot liceenii şi studenţii se află înaintea altor segmente în ceea ce priveşte posesia ambelor gadgeturi. Astfel, 8% dintre aceştia deţin atât un smartphone, cât şi o tabletă, aproape de trei ori mai mult decât media naţională (3%). 

Studiul arată că 20% dintre posesorii de smartphone nu se conectează niciodată la Internet de pe mobil, la fel şi 43% dintre posesorii de tablete.

Pe de altă parte, liceenii şi studenţii sunt într-o măsură mai mare online pe mobil, întrucât majoritatea celor care deţin un astfel de aparat îl folosesc în acest sens. Doar 12% dintre aceştia care deţin un smartphone şi 18% dintre posesorii de tabletă nu intră pe Internet de pe aceste gadgeturi. 

Studiul este reprezentativ la nivel naţional şi a fost realizat în luna septembrie 2013 prin interviuri faţă în faţă, pe un eşantion de 1.200 de repondenţi cu vârsta de peste 14 ani. Eroarea maximă de eşantionare este de plus/minus 2,8%, la un nivel de încredere de 95%.  (Agerpres)

×