x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Discuţii interne la Blackberry privind o posibilă vânzare a companiei

Discuţii interne la Blackberry privind o posibilă vânzare a companiei

de Alexandru Radescu    |    12 Aug 2013   •   16:53
Discuţii interne la Blackberry privind o posibilă vânzare a companiei
Sursa foto: smartphone Blackberry

 Conducerea producătorului canadian de smartphone-uri BlackBerry a înfiinţat o comisie care va analiza opţiuni pivind viitorul companiei, inclusiv colaborări, parteneriate strategice, vânzarea şi alte posibile tranzacţii, pentru a aduce beneficii cât mai ridicate acţionarilor, potrivit MarketWatch, citat de Mediafax.ro.  

BlackBerry a precizat că nu există garanţia că procesul va conduce la o tranzacţie. Din comisie vor face parte directorul general, Thorsten Heins, şi mai mulţi membri ai board-ului director.

În luna ianuarie, directorul financiar al Lenovo, Wong Wai Ming, a declarat pentru Bloomberg  că gigantul chinez se află în discuţii cu RIM, precizând că sunt luate în calcul mai multe posibilităţi şi strategii în legătură cu o eventuală tranzacţie. Declaraţiile lui Wong au dus la o creştere de două procente a acţiunilor RIM.


BlackBerry, fosta companie Research in Motion, a înregistrat o scădere de 93% a preţului acţiunilor în ultimii cinci ani, iar anul trecut a raporat o pierdere de 646 milioane de dolari, faţă de un profit de 3,5 miliarde de dolari cu doi ani înainte.

Potrivit firmei de cercetare IDC, BlackBerry are o cotă de 2,9% pe piaţa smatphone-urilor.

×
Subiecte în articol: vanzare Blackberry