x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Edward Snowden AVERTIZEAZĂ: RENUNȚAȚI la FACEBOOK, GOOGLE și DROPBOX

Edward Snowden AVERTIZEAZĂ: RENUNȚAȚI la FACEBOOK, GOOGLE și DROPBOX

13 Oct 2014   •   19:13
Edward Snowden AVERTIZEAZĂ: RENUNȚAȚI la FACEBOOK, GOOGLE și DROPBOX

Edward Snowden, fostul consultant al Agenţiei Naţionale de Securitate a SUA (NSA),, care a dezvăluit amploarea supravegherii cibernetice pe care o practică Statele Unite, a lansat un avertisment pentru utilizatorii internetului.

În cadrul unui interviu online, desfășurat în cadrul New York Festival, Snowden a făcut referire la securitatea datelor private ale utilizatorilor și a modului în care acestea pot fi mai bine protejate.

Snowden a făcut apel pentru o reformă politică în acest domeniu, spunând că cei care afirmă că nu au nimic de ascuns renunță mult prea ușor la dreptul constituțional privind confidențialitatea datelor personale, deresponsabilizând astfel guvernul de explicațiile necesare unei astfel de intruziuni.

Snowden s-a referit și la faptul că fiecare utilizator de internet trebuie să caute să folosească criptarea fișierelor și a comunicațiilor, renunțând la serviciile ce nu performează în acest domeniu sau care sunt ostile din start protejarii datelor personale.
În acest context el a mentionat că utilizatorii trebuie să renunțe la folosirea Dropbox, un serviciu care nu admite criptarea și să se reorienteze către alte alternative, mai sigure.

De asemenea, Snowden a declarat că în ciuda faptului că atât Google, cât și Facebook au îmbunătățit securizarea datelor, ele rămân in continuare niște servicii periculoase din acest punct de vedere. Amuzant este faptul că cei care urmăreau interviul lui Snowden, aveau ocazia sa vada această declarație prin intermediul Google Hangout sau Youtube, având logo-ul acestei companii afișat pe ecran!

Snowden s-a referit și la securitatea din domeniul telefoniei mobile, recomandând utilizatorilor să nu trimită SMS-uri necriptate, soluția în acest sens fiind servicii precum RedPhone şi Silent Circle.

×