x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Unii operatori pot: comunicaţii 4G fără costuri suplimentare

Unii operatori pot: comunicaţii 4G fără costuri suplimentare

09 Dec 2013   •   20:14
Unii operatori pot: comunicaţii 4G fără costuri suplimentare

Concurenţa dintre companiile de telecomunicaţii pentru atragerea şi păstrarea clienţilor se intensifică cu oferte de furnizare a serviciilor 4G fără costuri suplimentare, ultimul anunţ în acest sens fiind făcut azi de operatorul francez Bouygues. Bouygues a luat decizia să ofere pe piaţa franceză servicii 4G fără tarife suplimentare la doar o săptămână după un anunţ similar al furnizorului concurent Iliad.

Deciziile pun presiune pe alţi operatori din Franţa, Orange şi Vivendi, să le urmeze exemplul şi semnalează o concurenţă tot mai intensă în sectorul comunicaţiilor mobile, unde companiile care se luptă cu declinul veniturilor acţionează agresiv pentru a se diferenţia de companiile rivale.

"Taxarea suplimentară a serviciilor 4G pare logică, dar de fapt îndepărtează utilizatorii. Mai ales într-o regiune unde clienţii sunt foarte atenţi la preţuri, cum este Europa, costul suplimentar nu are sens", consideră Daniel Gleeson, analist la IHS Global Insight, citat de CNBC.

În opinia sa, operatorii americani au adoptat o abordare mai logică pentru lansarea reţelelor 4G.

"În loc să crească preţurile pentru 4G, operatorii americani s-au bazat pe creşterea traficului de date, odată cu viteza mai mare a Internetului, pentru obţinerea de venituri suplimentare menite să acopere investiţiile. Este o manieră mai logică şi mai prietenoasă faţă de clienţi", a explicat analistul.

Comentariile sale au avut loc în timp ce surse apropiate situaţiei, citate în weekend-ul trecut de Daily Telegraph, au declarat că planurile de eliminare a tarifelor de roaming în Uniunea Europeană din 2014 ar putea fi amânate cu trei ani.

Comisia Europeană ar fi vrut ca proiectul să devină lege înainte de alegerile europarlamentare de anul viitor, dar faptul a devenit improbabil, potrivit publicaţiei britanice.

Operatorii de telecomunicaţii se opun cu vehemenţă eliminării tarifelor de roaming, întrucât le-ar fi afectate profiturile deja în scădere.


 


 


 


 


 


 


 


 


 

×