x close

Firma care a plătit-o pe Camelia Bogdan, contracte pe bandă în guvernele Boc şi Cioloş

0
Autor: Ion Alexandru 23 Aug 2017 - 11:01
Firma care a plătit-o pe Camelia Bogdan, contracte pe bandă în guvernele Boc şi Cioloş
Vezi galeria foto


“Săgeţile” lui Dorin Cocoş, care au organizat, în 2014, pentru Ministerul Agriculturii, seminarul de la Poiana Braşov, în care salariaţii APIA au fost instruiţi de judecătoarea suspendată din magistratură, Camelia Bogdan, au derulat afaceri grase cu statul, pe vremea guvernelor Boc şi Cioloş. SC Gama Proconsult SRL, firma deţinută de foştii parteneri de afaceri ai lui Dorin Cocoş, Teodor Andrei Ganciu şi Eduard Mazilu, a sprijinit una dintre companiile care au câştigat, în urmă cu şase ani, o parte a unui contract pus la bătaie de Ministerul Finanţelor Publice, pentru prestarea unor servicii de Finanţare şi Asistenţă Tehnică. La acest contract a fost parte şi compania deţinută de fostul ministru tehnocrat al Muncii, Dragoş Pîslaru, dar şi casa de avocatură deţinu­tă, în trecut, de controversatul avocat Doru Boştină. Anul trecut, Guvernul Cioloş, prin Ministerul Economiei, a scos la licitaţie un alt contract câştigat, în cele din urmă, de aceeaşi firmă controlată de “săgeţile” lui Cocoş.

Gama Proconsult SRL este liderul asocierii de firme care, în 2014, a primit bani de la Ministerul Agriculturii, pentru a organiza, la Poiana Braşov, celebrul seminar al APIA, unde Camelia Bogdan a avut calitatea de lector. Judecătoarea a încasat cei 10.000 de lei de la asociatul Gama Proconsult SRL, SC FDI Top Consult SRL, conform informaţiilor din declaraţia de avere a judecătoarei suspendate.

Legăturile firmei în cauză cu contractele publice, în special cele finanţate din fonduri europene, datează, însă, încă de pe vremea Guvernului Boc. În 22 iunie 2011, Minis­terul Finanţelor Publice a scos la licitaţie un contract în valoare de peste două milioane de euro, pentru contractarea unor “servicii referitoare la programul de Finanţare şi Asistenţă Tehnică (FAT), pentru rezolvarea urgenţă a blocajelor de natură procedurală legală, legate de implemetarea instrumen­telor structurale”. Lotul al treilea al acestui contract, care viza transferul de expertiză în asigurarea schim­bului de bune practici la nivelul îtregului sistem, în valoare de 4,7 milioane de lei fără TVA, a fost câştigat de trei asocieri de companii şi instituţii. Este vorba depsre asocierea dintre SC Agrafis Communication SRL cu SC Ars Advertising SRL, de asocierea condusă de Leader Atec SRL şi de SC GO Business SRL, având ca susţinător compania Gama Proconsult SRL.

Lotul 1 al aceluiaşi contract, având ca obiect realizarea de studii, analize şi cercetare de piaţă, în valoare de 4,67 milioane de lei fără TVA, a fost atribuit către alte entităţi. Prima entitate este asoci­erea comusă din SC BDO Audit SRL cu Fundaţia Centrul Român pentru Politici Publice, cu SPRL Boştină şi Asociaţii, şi cu o altă companie, la care se adaugă SC Gea Strategy & Consulting SA, controlată de fostul ministrul tehnocrat al muncii, Dragoş Pîslaru. Alţi participaţi la acest contract au fost SC Euroconsultants SA ,din Salonic, sau European Consultants Organisation ECO 3 Buruxelles.

Legătura cu hotelurile lui Dorin Cocoş

Avem, aşadar, o afacere la care au fost parte firma care a organizat, trei ani mai târziu, evenimentul de la Poiana Braşov, unde judecătoarea Camelia Bogdan a fost remunerată într-un proiect finanţat de o parte din procesul penal în care trebuia să delibereze şi, pe de altă parte, o companie a unui membru al Guvernului Tehnocrat, instalat la Palatul Victoria peste încă un an şi jumătate.

Gama Proconsult SRL a fost înfiinţată, în februarie 2005, de către cei doi patroni apropiaţi de familia lui Dorin Cocoş. Eduard Mazilu deţinea 70% din acţiuni, Teodor Andrei Ganciu 30%, iar compaia se ocupa, la momentul înfiinţării, cu actvităţi juridice, de consultanţă şi revizie fiscală, inclusiv consultanţă pentru afaceri şi management. Începând cu luna noiembrie a anului 2007, în societate a intrat un alt apropiat al lui Dorin Cocoş. Este vorba despre Tudor Marius Bratu, însă, în 2015 acesta a părăsit firma.

Potrivit ONRC, Teodor Andrei Ganciu şi Eduard Mazilu sunt astăzi coasociaţi în cadrul firmei SC E.H.I. Management şi Consultanţă SRL, firmă înfiinţată, în anul 2004, luna septembrie, de către Dorin Cocoş şi Teodor Andrei Ganciu, cei doi deţinâd, la momentul înfiinţării, câte 50% din acţiuni. În 20 ianua-rie 2006, când în presă au apărut mai multe informaţii referitoare la afacerile cu hoteluri ale cuplului Udrea-Cocoş, Dorin Cocoş decide să scape de această afacere, cesionându-i lui Eduard Mazilu cele 50 de procente. Şi Ganciu îi vinde lui Mazilu 20% din această firmă. De precizat este faptul că SC E.H.I. Management şi Consultanţă SRL a avut, de la momentul înfiinţării, sediul în incinta Eurohotels de la Gara de Nord, din Strada Polizu, nr. 4, Sector 1. Acesta este lipit de fostul Hotel Griviţa, despre care Dorin Cocoş a recunoscut, într-un denunţ făcut la DNA, că l-a cumpărat cu bani din şpagă, în afacerea Microsoft.

 

Contract elaborat pe ultima sută de metri a Guvernului Tehnocrat

Povestea nu se încheie la contractul în care Gama Proconsult a fost parte, ca susţinător al firmei care a câştigat, în 2011, unul dintre loturile puse la bătaie de Ministerul Finanţelor. Ca o coincidenţă, în 5 octombrie 2016, Guvernul Cioloş, din care făcea parte şi Dragoş Pîslaru, a anunţat scoaterea la licitaţie, prin Ministerul Economiei, a unui contract în valoare de 7,8 milioane de lei fără TVA, bani proveniţi din fonduri europene. Achiziţia se referea la contractarea de servicii de consultanţă pentru execuţia proiectului denumit „Servicii Integrate de Export pentru IMM-urile din România”, în cadul Programului de Cooperare Elveţioano-Ro­mân, ce urmăreşte remedierea disparităţilor economice şi sociale, în cadrul Uniunii Europene Extinse. Licitaţia a avut loc abia anul acesta, pe data de 7 iunie, când, din toate cele trei oferte depuse, una singură a fost declarată câştigătore, respectiv cea a partenerilor de afaceri ai lui Dorin Cocoş, de la SC Gama Proconsult SRL.

Parteneri vechi de business

Relaţia dintre Dorin Cocoş şi cei doi patroni de la SC Gama Proconsult SRL este însă mult mai strânsă. Tot de la ONRC aflăm că Ganciu a mai făcut parte din acţoinariatul firmelor fostului soţ al Elenei Udrea. Iată despre ce este vorba:

• SC Eurohotels şi Asociaţii SRL: La data de 15.09.2006, asociaţi erau Adina Mihalcea, Teodor Andrei Ganciu, Daniel Tone, Claudia Mihaela Constantinescu şi Spiridon Mihail Cristu. La aceeaşi dată, toţi, mai puţin Ganciu, îi cesionează acţiunile lui Dorin Cocoş şi ies din firmă. La momentul dizol­vării socieţăţii, în 25.02.2009, asociaţi erau: Dorin Cocoş şi Teodor Andrei Ganciu.

• SC E.H.I. Restaurant SRL: Firma a fost înfiinţată în septembrie 2004 de către Dorin Cocoş şi Teodor Andrei Ganciu. La momentul dizolvării societăţii, în 25 februarie 2009, erau doi asociaţi: Dorin Cocoş şi Teodor Andrei Ganciu.

• SC E.H.I. întreţinere şi Curaţenie SRL: Societa tea s-a dizolvat voluntar la data de 25.02.2009. Acţionari erau Dorin Cocoş şi Teodor Andrei Ganciu.

• SC E.H.I. Turism SRL: Societatea a fost înfiinţată la data de 23.09.2004 de către Dorin Cocoş şi Teodor Andrei Ganciu.

• Şi lucrurile nu se opresc aici în ceea ce priveşte legăturile dintre Teodor Andrei Ganciu şi gruparea Udrea-Cocoş-Băsescu. Potrivit unei încheieri din 21 mai 2005 a Oficiului Naţi­onal al Registrului Comerţului, aflăm că, printre acţionarii unei firmei SC Laur & Cd 98 Servcom SRL, se numără mai mulţi apropiaţi ai lui Dorin Cocoş, precum şi Teodor Andrei Ganciu, împreună cu Anca Dinu, sora lui Dorin Cocoş. În 2006, compania primeşte un alt asociat important, în această ecuaţie relaţionară, anume pe Ramona Bucşaru, fiica cea mică a lui Dumitru Bucşaru, unul dintre afaceriştii agreaţi de Traian Băsescu şi un protejat al Elenei Udrea.

Citeşte mai multe despre:   camelia bogdan

 

Ştiri din .roPUBLICITATE
 Afisari: 2832


Mai multe titluri din categorie

SRI investește 4,6 mil. euro în „ploconul” primit de la Guvernul Ponta

SRI investește 4,6 mil. euro în „ploconul” primit de la Guvernul Ponta
Galerie Foto Peste 20,4 milioane de lei este suma pe care Serviciul Român de Informații, prin Directoratul de Comunicații și Tehnologia Informaţiei București, a atribu­it-o, zilele trecute, pentru achiziția unor lucr

Evaluatorul de casă al DNA a fost „arvunit” de o companie controlată de oamenii lui Puiu Popoviciu

Evaluatorul de casă al DNA a fost „arvunit” de o companie controlată de oamenii lui Puiu Popoviciu
Unul dintre experții de casă ai DNA, care a efectuat expertize controversate în cel puțin două dosare penale celebre, a fost angajat de una dintre companiile controlate de afaceristul Puiu Popoviciu pentru a...

Profesioniştii care nu mai timp să aștepte profesionalizarea

Profesioniştii care nu mai timp să aștepte profesionalizarea
Sfârșim serialul nostru despre învăţământul profesional prezentând şi o posibilă soluţie. Cel puţin temporară. Căci în România singura salvare sigură pare să fie cea î...

Partenerii lui Dorin Cocoş, în afacerea scandaloasă cu terenurile Aeroportului Băneasa

Partenerii lui Dorin Cocoş, în afacerea scandaloasă cu terenurile Aeroportului Băneasa
Faptul că afaceristul Dorin Cocoș „este băgat” în tot și în toate nu este doar o vorbă aruncată în vânt. Fosta soție a lui Dorin Cocoș și mamă a lui Alin Cocoș, Olguța...

Primul cuscru al țării și cele 34 de milioane aspirate de la IKEA

Primul cuscru al țării și cele 34 de milioane aspirate de la IKEA
Galerie Foto Bebe Ionescu, fostul cuscru al lui Traian Băsescu și fost socru al Elenei Băses­cu, figurează, împreună cu soția unui cunoscut afacerist, apropiat al lui Puiu Popoviciu, printre patronii fostei fabrici de...

Uraganul Irma, prin ochii unui român rămas blocat într-un hotel din Miami: „La fiecare rafală mai puternică aveam impresia că un metrou sau un tren trece pe lângă noi”

Uraganul Irma, prin ochii unui român rămas blocat într-un hotel din Miami: „La fiecare rafală mai puternică aveam impresia că un metrou sau un tren trece pe lângă noi”
Galerie Foto Uraganul Irma, format în Oceanul Atlantic după devastatorul uragan Harvey, a lovit Florida cu vânturi de peste 200 de kilometri la oră şi cu ploi torenţiale, a lăsat 560 de mii de locuinţe fără...

Experta care a șters prejudiciul din Dosarul „Flota”, angajată să identifice bunurile furate de Hayssam

Experta care a șters prejudiciul din Dosarul „Flota”, angajată să identifice bunurile furate de Hayssam
Într-unul dintre dosarele începute de Parchetul General în 2004 și finali­zate, în 2012, de DIICOT, cu trimiterea în judecată a sirianului Omar Hays­sam și a cumnatului acestuia,...

Dr. Mihai Măgureanu: Chirurgie fără bisturiu, pe coloana vertebrală

Dr. Mihai Măgureanu: Chirurgie fără bisturiu, pe coloana vertebrală
Durerile de spate sunt suferinţele care conduc cel mai mult la concedii medicale în toată lumea. Discul iese dintre vertebre, se umflă cu lichid sau are rupturi şi apar presiuni pe ramificaţiile nervoase,...

PDL-istul Marcel Hoară ridică la Snagov vile... suedeze

PDL-istul Marcel Hoară ridică la Snagov vile... suedeze
Marcel Hoară, unul dintre vechii reprezentanţi ai fostului Partid Democrat Liberal, introdus de guvernarea portocalie în afacerile cu energie ale statului, a definitivat proiectul imobiliar de lux pe care l-a...

Cum îşi şterg urmele fostul iubit al Ioanei Băsescu și fiul lui Mitică Dragomir

Cum îşi şterg urmele fostul iubit al Ioanei Băsescu și fiul lui Mitică Dragomir
Galerie Foto Giovanni Francesco, fostul iubit al Ioanei Băsescu, și fiul lui Mitică Dragomir, fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Bogdan Dragomir, ambii trimiși în judecată de DNA în două dintre cel...

Un judecător o acuză pe „Controloarea DNA” de fabricare de probe și abuz în serviciu

Un judecător o acuză pe „Controloarea DNA” de fabricare de probe și abuz în serviciu
Galerie Foto Fostul judecător al Curții de Apel Oradea, Traian Munteanu, în prezent pensionat, a acuzat-o, în urmă cu 11 ani, pe șefa echipei de inspecție a Inspecției Judiciare, procuroarea Elena Rădescu,...

Băsescu, „naşul” primei afaceri imobiliare a Elenei Udrea. Povestea cartierului ANL “Lac Grivița”, locul de joacă al politicienilor

Băsescu, „naşul” primei afaceri imobiliare a Elenei Udrea. Povestea cartierului ANL “Lac Grivița”, locul de joacă al politicienilor
În timpul mandatelor de edil ale lui Traian Băsescu, Primăria Capitalei s-a dovedit a fi o instituție extrem de norocoasă, în privința donațiilor de pământuri intravilane pe care le-a primit din...

Băsescu, ocolit de DNA în afacerea terenurilor din Băneasa, donate ilegal de firma lui Puiu Popoviciu

Băsescu, ocolit de DNA în afacerea terenurilor din Băneasa, donate ilegal de firma lui Puiu Popoviciu
Galerie Foto  Afacerea terenurilor din nordul Capitalei, ale Universității de Ştiinţe Agricole București, unde omul de afaceri Puiu Popoviciu a construit unul dintre cele mai importante cartiere rezidențiale din Româ...

Procurorii maziliți de Kovesi atacă astăzi în plenul CSM

Procurorii maziliți de Kovesi atacă astăzi în plenul CSM
Contestațiile procurorilor Doru Țuluș și Mihaela Moraru Iorga, împotriva hotărârilor din luna iulie ale Secției pentru Procurori a CSM, prin care s-a decis revocarea celor doi din Direcţia Națională...

Iași: De la primărie, către firma „de casă” a edilului, încă 3 milioane de euro 

Iași: De la primărie, către firma „de casă” a edilului, încă 3 milioane de euro 
Seria afacerilor pe bani publici dintre Primă­ria Municipiului Iaşi, condusă de Mihai Chiri­ca, succesorul lui Gheorghe Nichita, și firma apropiată a actualului edil, SC Conest SA Iași, continuă. Un ultim...
Serviciul de email marketing furnizat de