Procurorul şef de secţie DNA, Lucian Papici, urmează traseul profesional al mentorului care a dus-o din detaşare în detaşare, până a plesnit de ruşine şi legea de funcţionare a magistraţilor. Daniel Morar, fostul şef al DNA, a fost menţinut în post cu prelungirea prelungirilor prelungite ca să poată să aibă sub control DNA pentru perioada suspendării lui Băsescu, în 2012. Papici a fost adus sub aripa lui Morar după stagii de procuror în diferite trepte la Timişoara. În Capitală s-a văzut imediat că tânărul avea aplicaţie pentru a servi băsismul. Îl slujeşte cu zel de ani buni “livrând” acuzări de corupţie în dosare care l-au făcut pe Băsescu să cadă pe spate. De bucurie. Adrian Năstase a fost “tocat” din 2006 cu rechizitorii în “Trofeul Calităţii”, “Zambaccian”, “Mătuşa Tamara”. Papici, băiat bun şi milos, l-a vrut şi pe doctorul Brădişteanu lângă Năstase, să-i asigure asistenţa cea mai calificată. Cum vedea un adversar al “echipei cu naşul în suflet”, cum “intrau” în acţiune procurorii secţiei I conduşi de Papici. Pentru înlocuirea unor persoane incomode de la vârful Justiţiei s-a pus în mişcare “fraudă la INM”, unde Papici şi colega Elena Botezan îl ghidonau pe un denunţător spre ţintele dorite. Pe judecătorul Neacşu din CSM, echipa Papici l-a tratat de “terorist” într-o operaţiune de filaj ca în filmele cu proşti acuzându-l apoi că a luat diurnă nemeritată (!!!). Întâmplător, Neacşu era hotărât să răstoarne ordinul venit de la Cotroceni privind rocada matracucelor instituţiei. “Caltaboşul”, o altă operă cu ingrediente alterate de DNA, a trimis în puşcărie pentru luare de mită doi foşti miniştri – Mureşan şi Remeş – fără să existe proba mitei. Adrian Năstase a fost condamnat la închisoare pe un rechizitoriu în care procurorii scriau că “nu au probe dar le intuiau”.
De aici, a fost doar un pas spre “Telepatia” din dosarul lui Dan Voiculescu. Având deja “brevetată” metoda probelor inventate, a raţionamentelor în afara logicii şi a anchetelor făcute doar după “urechile” tehnice de specialitate, echipa procurorului şef de secţie Papici Lucian avea încă o temă dată de la stăpânire: “demolarea” trustului de presă care a devenit obsesivă lui Băsescu. A pornit băiatul harnic la treabă avându-l la buzunarul mic pe un cablist semianalfabet. Aşa s-a înfiripat pentru Papici, pe ultima sută de mandat, după două prelungiri, dosarul şantajului fără şantaj. Pentru că ieşea din calendar, lui Papici i s-a mai dat o prelungire de încă trei luni. Pe 23 septembrie nu-l mai lăsa portarul să intre în DNA. Era expirat! Se poartă şi la salam să-i schimbi data de ingurgitare fără risc. Papici a reuşit să trimită în judecată “şantajul” în prima lui săptămână de prelungire a garanţiei.
Rechizitoriile asumate de Lucian Papici sub semnătura avizului de trimitere în judecată sunt “monumentale”. Dacă în consecinţa inepţiilor înşirate de procurorii lui Papici nu s-ar afla sub ameninţare gravă libertatea unor oameni, le-am putea trece la o enciclopedie a umorului involuntar. Ele devin însă tragice, în condiţiile în care sunt judecători care “înghit” pe nemestecate – din varii motive ? “perlele” livrate şirag sub sigiliul “bijutierului” Papici Lucian.
Conspiraţie la spital
În iunie 2012, procurorii DNA îl acuză pe medicul Şerban Brădişteanu că l-a internat pe Adrian Năstase în secţia chirurgie cardiacă de la “Floreasca”, fără o indicaţie terapeutică. Ca argument al incriminării în logica întunecată a rechizitoriului este şi o trimitere la o conspiraţie: “Dincolo de demersurile oficiale, a mai existat o latură percepută însă de organele de urmărire penală şi care a explicat de fapt mecanismul prin care se dorea zădărnicirea aplicării mandatului de executare a pedepsei închisorii demonstrându-se existenţa unei conspiraţii coordonate de Emanuel Dănuţ Georgescu, profesor universitar, fost secretar de stat în Guvernul N.A. şi fost secretar de partid al PCR”.
Conspiraţia de la CSM
Papici mai are pe conştiinţă (oare?) un dosar murdar a cărui victimă este judecătorul Adrian Neacşu, membru CSM. În plin scandal al alegerilor pentru noua conducere a CSM, Adrian Toni Neacşu a “îndrăznit” să conteste alegerea ca preşedinte a mult contestatei Hăineală. Represaliile au fost executate de procurorii lui Papici. Prima operaţie – percheziţie informatică. Lui Neacşu i s-a luat calculatorul la scărmănat pentru a i se găsi nodul din papură. DNA spunea apoi sub semnătura lui Papici că nu a fost percheziţie, deşi i s-a luat calculatorul. Neacşu a fost acuzat de fapte de corupţie de mare gravitate: ar fi fost plecat la Focşani în acte, dar de fapt era în reşedinţa din Bucureşti. Grav, grav! În plus, nici nu a acceptat-o pe Hăineală în funcţie. Şi nu se avea bine nici cu Alina Ghica plus Vasilică Dănileţ, care erau când scoşi, când băgaţi în CSM.
Percheziţii de 5 zile
Dosarul “Şantajul care nu e”, cea mai recentă “operă” a echipei Papici, risca să rămână neterminat, ca o simfonie cu autor decedat cu capul pe portativ. Neacceptând operele postume, Papici a cerut – şi Niţu i-a dat – o prelungire de mandat. Sub pretextul fără fond faptic al unui şantaj în care partea vătămată era un denunţător de la RCS-RDS, Papici&co declanşează o operaţiune fără precedent de cercetare cu mijloacele poliţiei politice împotriva conducerii trustului, a familiei Voiculescu, dar şi a principalelor “guri de tun” care îl criticau pe Băsescu Traian. (Aşa erau numite de “suspendat” Antena 3 şi Jurnalul Naţional).
Interceptări ale convorbirilor telefonice, monitorizări ale emisiunilor difuzate de Antene, analize pe textul articolelor publicate în Jurnalul Naţional despre afacerile RCS-RDS. Totul pentru front, totul pentru victorie! Era lozinca ce-i mobiliza pe procurori în lupta lor contracronometru cu “gurile de tun”. Papici a cerut în premieră în România percheziţii la instituţiile de presă vizate pe timp de 5 zile. După ce instanţa a respins cererea DNA, supravegherea a continuat. Opera Magna semnată de Papici a fost terminată la timp pentru a trimite în judecată “lista lui Băsescu”.