x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Antena 3 solicită infirmarea ordonanţei de urmărire penală

Antena 3 solicită infirmarea ordonanţei de urmărire penală

19 Aug 2013   •   17:27
Antena 3 solicită infirmarea ordonanţei de urmărire penală

Antena 3 a depus luni o plângere împotriva Ordonanţei de extindere a cercetărilor şi începere a urmării penale din data de 24.07.2013, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie.

Infirmarea este motivată de încălcarea, prin această ordonanţă, a mai multor dispoziţii ale Codului de Procedură Penală.

Materialele difuzate de către Antena3 cu privire la ancheta "Mită în fotbal" erau cunoscute procurorilor încă din luna mai, la data începerii urmăririi penale asupra lui Sorin Alexandrescu.

Prin urmare, în timpul efectuării investigaţiei nu au reieşit date noi referitoare la săvârşirea vreunei fapte penale de către Antena3 care să justifice extinderea cercetărilor.

Dacă, la momentul începerii urmării penale împotriva lui Sorin Alexandrescu, procurorul nu a apreciat că sunt întrunite condiţiile începerii urmăririi penale împotriva Antenei 3, nu există nici un temei ca ulterior, în baza aceluiaşi material probator, să se dispună extinderea cercetarilor de aceasta natura.

Mai mult, simpla difuzare a unor spoturi publicitare nu poate reprezenta elementul constitutiv al unei infracţiuni de şantaj, Antena 3 neavând obligaţia de a verifica conţinutul spotului publicitar şi neavând posibilitatea de a interveni asupra acestuia.

Singura acuzaţie adusă Antenei 3 este difuzarea acestui spot publicitar.

Antena 3 solicită astfel infirmarea Ordonanţei emise în 24.07.2013, ca fiind neîntemeiată şi fără susţinere în realitatea obiectivă.


×
Subiecte în articol: antena3