x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special "Cel mai rău” scandal dezvăluit într-o nouă carte: "Băsescu : Ruşinea României”

"Cel mai rău” scandal dezvăluit într-o nouă carte: "Băsescu : Ruşinea României”

13 Noi 2009   •   00:00

Este titlul unei noi cărţi, care trasează drumul flotelor comercială şi de pescuit oceanic într-o mare de corupţie şi dispariţia acestora în propriul lor Triunghi al Bermudelor. Este ceea ce s-a numit "Cel mai mare caz de corupţie din istoria României".

Acest meticulos cercetat şi bine documentat raport acoperă informaţiile difuzate până acum, de la articole detaliate din mass-media, până la rapoarte parlamentare şi anchete juridice. Este expresia ultimă a aproximativ 40 de ani de corupţie, minciună, nepotism economic şi politic şi fraudă demodată.

În ascensiunea sa, de la simplu marinar, la căpitan de vas în fostul sistem comunist - cu un posibil "ocol" pe la Securitate - la primar al Bucureştiului, ministru al Transporturilor şi, în final, Preşedintele României, "Traian Băsescu a afişat o ignorare dispreţuitoare faţă de domnia legii şi o tendinţă continuă spre abuzul de putere", afirmă Jonathan Harper, autorul lucrării. Harper este pseudonimul pe care autorul,  ca observator, vreme îndelungată, al scenei politice româneşti, l-a folosit pentru a-şi proteja sursele şi pentru propria lui siguranţă. Cartea lui este plină de dezvăluiri şi întrebări despre dosarul şi performanţa cârmaciului de navă, care a ajuns şef de stat.


CÂTEVA ÎNTREBĂRI CRITICE:
Cine este vinovat de dispariţia flotelor Marinei Comerciale şi a celei de pescuit oceanic pentru o grămadă de datorii externe? Unde se află acele nave astăzi? Cum a încăput una dintre cele mai profitabile afaceri în mâinile anumitor politicieni aflaţi la putere? Cine a profitat? Cu cât a fost plătit Traian Băsescu în calitate de administrator al societăţii mixte româno-norvegiane Petroklav Shipping ? Ce s-a întâmplat cu rapoartele despre legăturile lui Băsescu cu fosta Securitate? Ce rol a avut fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, în dispariţia a cinci transporturi de explozibili şi muniţie care ar fi putut să fi ajuns în mâinile rebelilor angolezi din grupul UNITA sau ale altor militanţi? A existat vreo legătură între persoane implicate în acest caz şi grupurile teroriste Hamas şi Hezbollah?


ESTE TRAIAN BĂSESCU UN "VESTIGIU" AL FOSTEI ROMÂNII CORUPTE ŞI AUTOCRATICE?
De-a lungul carierei sale, au existat întotdeauna întrebări privind trecutul legăturilor lui Băsescu cu Securitatea din tvremea dictaturii comuniste a lui Nicolae Ceauşescu şi ce rol ar fi putut să joace acestea în meteorica lui ascensiune, de la simplu marinar, la unul dintre cei mai tineri căpitani de navă, apoi la Ministerul Transporturilor şi, în final, la Preşedinţie. Iar de-a lungul acestui drum, s-au formulat acuzaţii că, datorită acestor presupuse legături,  familia Băsescu şi prietenii ei au avut beneficii financiare de pe urma diferitelor întreprinderi, atât publice cât şi private. Membrii Parlamentului şi alte persoane au afirmat că " se află în slujba unor grupuri speciale de interes", spunându-le public procurorilor ce anume cazuri ar vrea el să urmărească, intimidând şi insultând Curtea Constituţională, aprobând înregistrări ilegale şi alte instanţe ale "abuzului de putere împotriva interesului public", aşa cum scria şi ziarul "Gardianul".

Articol dat publicităţii de către "American Committee Agains Corruption" ("Comitetul American împotriva Corupţiei).
Pentru alte informaţii şi pentru o copie din cartea "Băsescu : The Shame of Romania" contactaţi : admin@americansagainstcorruption.org sau www.americansagainstcorruption.org

×
Subiecte în articol: special