x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Descinderi - In cautarea miliardelor

Descinderi - In cautarea miliardelor

17 Sep 2004   •   00:00

Procurorii bucuresteni inca mai spera sa gaseasca restul de bani furati de Nica & Co in urma cu trei luni si ceva. Insa, cum era de inteles, descinderile pe care le-au facut miercuri nu s-au soldat cu nici un rezultat.

ION ALEXANDRU, EDUARD PASCU

Procurorul Marius Iacob, adjunctul sefului Parchetului Tribunalului Bucuresti, ne-a declarat ieri ca au mai ramas de recuperat 8 miliarde de lei din cele aproape 100 furate de Petru Nica, Gabriel Velescu si Aurelian Paven la inceputul lunii iulie. Domnia sa sustine ca se afla pe urma acestor bani, ca nu crede ca au fost cheltuiti si ca trebuie sa-i gaseasca.

ACTIUNI. Prin urmare, procurorii si niste politisti de la Capitala au facut miercuri seara cateva descinderi urmate de perchezitii in cartierul bucurestean Rahova si in comuna ilfoveana Mogosoaia. Nu intamplatoare au fost aceste actiuni, deoarece, tot miercuri seara, iubita lui Gabriel Velescu, Ioana Popa, a fost arestata pentru favorizarea infractorului. "Cea care ne-a indicat aceste adrese a fost chiar Ioana Popa. Nu direct, ci prin munca informativa pe care am desfasurat-o", a mai precizat Marius Iacob. Adica, la cateva zile dupa prinderea lui Petru Nica, cand procurorii sustineau ca habar nu au unde se afla Ioana Popa si nici nu aduceau macar vorba despre punerea ei sub acuzare, femeia era filata zi si noapte.

MARTOR. Presa a auzit ultima data de numele Ioanei Popa in ziua in care a incercat sa-si taie gatul si venele in locuinta inchiriata de Velescu in cartierul Colentina. In aceeasi locuinta, sub pat, au fost gasite, intr-un mod destul de ciudat, sapte genti cu 32,5 miliarde de lei. In rate, deoarece proprietara a gasit initial 27 de miliarde, iar dupa o zi a mai gasit alte 5,5 miliarde de lei. Gasitoarea asteapta si astazi recompensa promisa de patronul firmei CPI. "Nu a primit recompensa, pentru ca nu am gasit noi toti banii", au mai declarat procurorii. Pe de alta parte, anchetatorii nu au reusit sa smulga de la Ioana Popa nici macar o declaratie. Femeia refuza sa colaboreze, lasand-o doar pe avocata sa sa ii reprezinte interesele.

×
Subiecte în articol: special