x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Interviuri Maria Dinulescu: “Susţin artiştii noi. Aş vrea şi publicul să o facă”

Maria Dinulescu: “Susţin artiştii noi. Aş vrea şi publicul să o facă”

de Maria Coman    |    26 Mai 2016   •   20:40
Maria Dinulescu: “Susţin artiştii noi. Aş vrea şi publicul să o facă”

Filmul "Dublu", lungmetrajul de debut a regizoarei Catrinel Dănăiaţă, va avea premiera în cinematografele din România la jumătatea lunii viitoare. Filmul spune povestea unui arhitect (Bogdan Dumitrache) cu o viaţă sufocantă, pe cale de a avea o criză de vârstă mijlocie. Maria Dinulescu interpretează rolul alter-ego-ului feminin al personajului principal. Iată ce are de spus despre colaborarea cu un regizoare debutantă, dar pasionată:

 

"Dublu"este debutul în lungmetraj al tinerei regizoare Catrinel Dănăiaţă. Cum a fost să lucrezi cu ea?

Întâi şi întâi trebuie să vă spun că nu am văzut încă filmul şi nu aş putea să dau răspunsuri nuanţate. Experienţa de platou a fost dificilă având numai filmări numai de noapte. Am încercat să îi ofer lui Catrinel cât mai multă încredere şi disponibilitate, au fost momente în care m-a surprins pozitiv prin alegerile pe care le-a facut, dar au fost si momente în care am simţit lipsa de experienţă. Îmi place să colaborez cu regizorii care sunt pasionaţi de cinema, care creează filme care vin dintr-o necesitate personală şi care îşi doresc ca acestea să provoace întrebări în mintea şi sufletul spectatorului. Dacă aceşti regizori sunt la debut sau dacă sunt foarte experimentaţi pentru mine este mai puţin important.

Povesteşte-ne despre personajul tău din “Dublu”.

Alina este alter ego-ul personajului masculin. El este cel care îi dă viaţă. Pe tot parcursul filmului nu am ştiut dacă regizoarea şi-a dorit ca acest personaj să fie unul imaginat sau real. Am ales să îi ofer încredere şi să reacţionez mai mult la emoţiile personajului creat de Bogdan Dumitrache. Am devenit o continuitate a ceea ce a trăit el, a ce căuta să descopere şi în acelaşi timp încercam să fiu un continuu suport al inspiraţiei sale.

Cum a fost să-i iei mintile personajului interpretat de Bogdan Dumitrache în filmul “Dublu”?

Îmi aduc aminte că la casting i-am spus că am sa încerc să creez un personaj asemănător unei femei pe care el ar plăcea-o. Am redus din trucurile pe care obişnuiam să le folosesc pentru a atrage un bărbat şi am încercat să îl descopăr având mai multă vulnerabilitate. L-am lăsat pe el în poziţie de forţă şi, devenind vulnerabilă, timidă, într-un final el a fost cel care m-a cucerit. Atunci mi-am dat seama că mi-am oferit şansa de a îl descoperi pe actorul Bogdan Dumitrache total diferit faţă de "Traffic" sau "Andreea şi tramvaiul", filmele la care am colaborat înainte.

La ce să se aştepte publicul din România?

Nici eu nu ştiu. Nu am văzut filmul deci nu ştiu să vă spun dacă e un da sau un nu. Sigur vă spun că sunt o persoană curioasă, că mereu susţin artiştii noi şi că îmi place să fiu alături de oamenii pe care îi admir. Mi-ar plăcea ca şi publicul nostru să fie aşa. Dacă se regăsesc în ce am spus, atunci îi aştept în sălile de cinema.

Maria Dinulescu împarte rolul principal cu Bogdan Dumitrache, în filmul „Dublu”,  care va avea premiera în cinematografele româneşti la mijlocul lunii viitoare

×