x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Noutăţi la pavilioanele de la Expo 2010 Shanghai

Noutăţi la pavilioanele de la Expo 2010 Shanghai

04 Mai 2010   •   00:00

Corespondenţă de la Luo Dongquan ­ Radio China Internaţional



Expoziţia Mondială 2010 de la Shanghai, oraşul din sud-estul Chinei supranumit "Perla Orientului , prezintă unele dintre cele mai avansate cuceriri ale ştiinţei şi tehnologiei.

Peretele exterior (în forma solzilor de peşte) al Pavilionului Finlandei constituie un nou tip de material compozit, expus pentru prima dată. În Pavilionul Germaniei este un uriaş glob metalic, cu o instalaţie specială prin care se aude ecoul mişcării şi respiraţiei mulţimii de oameni. În Pavilionul Israelului este expusă un fel de micro-pilulă care, printr-un "tur al corpului uman", poate realiza o consultaţie medicală generală fără durere. Pe când pereţii exteriori ai Pavilionului Italiei pot să-şi schimbe gradul de transparenţă şi să identifice temperatura şi umiditatea în interiorul şi exteriorul construcţiei. Austria, ţară a muzicii, a găsit de asemenea un punct de convergenţă, şi anume ceramica. Pereţii interiori şi exteriori ai pavilionului acestei ţări sunt îmbodobiţi cu mii de cioburi de ceramică. Pavilionul Israelului numit "Scoica mării" întruchipează o îmbinare a culturii orientale cu cea occidentală. Este alcătuit din două construcţii care seamănă cu două braţe încrucişate. Proiectantul a explicat că aici a luat drept referinţă teoria despre Yin şi Yang din vechea filozofie orientală, pentru a exprima ideea unităţii contrariilor şi coexistenţei în armonie.

Pavilionul Chinei este predominat de culoarea ţării, cea roşie. Aspectul exterior al pavilionului Chinei se bazează pe ideea de "Coroană a Orientului, o naţiune prosperă, depozit de cereale şi populaţie îmbelşugată", care redă sipiritul şi calităţile culturii chineze. Obiectivele din interiorul pavilionului sunt expuse conform unei linii principale care conduce pe vizitatori prin trei raioane - "Urmele Orientului", "Calea căutărilor" şi "Acţiuni pentru emisii de carbon scăzute" ­ pentru ca aceştia să identifice şi să "simtă" prin astfel de căutări înţelepciunea naţiunii chineze în dezvoltarea urbanistică.

×
Subiecte în articol: special expo shanghai 2010