x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Prima editie de colectie

Prima editie de colectie

27 Dec 2004   •   00:00

2004 - ANUL JURNALUL NATIONAL
26 ianuarie 2004. Folosind pretextul unei false aniversari, ziua de nastere a lui Nicolae Ceausescu, Jurnalul National face primul pas pe un drum care va deveni al "editiilor de colectie".
A fost o incercare de a oferi o imagine mai putin cunoscuta a dictatorului si a regimului pe care l-a condus. Reperele documentare au fost puse atunci laolalta "spre aducere aminte generatiilor care au trait aniversarile celui mai iubit fiu al poporului, dar mai ales pentru aflarea, de catre generatiile care n-au prins nici o zi de 26 ianuarie inainte de ‘89".

UNIC. Ideea a prins si au urmat alte, si alte "editii de colectie". Romanii si-au adus aminte ca sunt romani si ca au cu ce se mandri. Si-au reamintit ca exista mari iubiri romanesti, ca avem si noi comori legendare, ca suntem inventivi, colectionari pasionati, plini de patima in dragoste, ca avem si noi copii geniali, femei celebre, dar si amante celebre, lautari vestiti, dar si criminali la fel de cunoscuti. Ca in Romania mai exista inca mistere nedezlegate, icoane facatoare de minuni si sfinti care traiesc printre noi. Ca avem si noi masonii nostri, ca suntem tara lui "Merge si asa".

Cu fiecare saptamana care a trecut, cu fiecare noua editie de colectie, ne-am reamintit impreuna ca suntem aici de 2000 de ani, cu calitati si cu defecte, asa cum ne-a cladit istoria. "Editiile de colectie" au devenit un adevarat bastion de lupta impotriva efemerului pe care il reprezinta conditia de cotidian - ziarul care traieste doar o singura zi. Editiile de colectie au fost destinate sa ramana in sufletul si in casele romanilor dincolo de durata unei singure zile.

×
Subiecte în articol: special