x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Profit - Bistroe a adus deja Ucrainei 300.000 de dolari

Profit - Bistroe a adus deja Ucrainei 300.000 de dolari

28 Oct 2004   •   00:00

Canalul Bistroe navigabil asigura deja o rentabilitate a muncii de 40%, a declarat Viktor Bezdolnii, directorul companiei Delta-Lotman, firma care a comandat realizarea caii navigabile, anunta publicatia Versii, citata de agentia Rusia la zi.

ALEXANDRU NASTASE

Click pentru a mari imaginea
NAVIGATIE. Peste 100 de nave ar fi ales Bistroe, in dauna canalului romanesc Sulina
O asemenea rentabilitate va permite restituirea, in urmatorii sapte ani, a investitiilor facute in constructia canalului in limitele a 30 de milioane de euro. Viceministrul ucrainean al Transporturilor, Valentin Kasapciuk, a spus ca, de la inaugurarea caii navigabile, peste 100 de nave au ales Bistroe in dauna canalului romanesc Sulina. Ucrainenii sustin ca profitul obtinut de la aceste nave este de aproximativ 300.000 de dolari. Autoritatile romane in domeniu au refuzat deocamdata sa comenteze declaratiile ucrainenilor.

INTERVENTIA ROMANIEI. Saptamana aceasta, cei care ii pot da dreptate Romaniei impotriva Ucrainei este Consiliul International de Coordonare al programului UNESCO "Omul si Biosfera", ale carui lucrari se desfasoara zilele acestea la Paris. Delegatia romana a luat cuvantul pentru a prezenta activitatea din ultimul an a Romaniei in ceea ce priveste aplicarea prevederilor programului. "Am rugat asistenta sa ma lase sa prezint un studiu de caz. Un studiu de caz despre problema Bistroe. Am aratat tot ceea ce s-a intamplat pana acum in problema construirii acestui canal de catre ucraineni, de la refuzul lor de a prezenta datele proiectului pana la continuarea lucrarilor, desi cazul este in atentia a numeroase organizatii internationale. Reactia a fost neasteptat de buna. Toate delegatiile au ascultat cu maxima atentie interventia Romaniei, exprimandu-si la sfarsit adeziunea la cauza noastra. Le-am demonstrat ca nu este o disputa intre Romania si Ucraina, ci o incalcare si o ignorare a tuturor conventiilor internationale in domeniu", a declarat pentru Jurnalul National guvernatorul Munteanu.

DECIZIA. El a punctat ca pe parcursul interventiei, delegatia ucraineana a incercat de nenumarate ori sa ia cuvantul, insa nu i s-a permis acest lucru. Consiliul urmeaza sa elaboreze pana la sfarsitul saptamanii un document prin care sa isi faca publica pozitia in cazul Bistroe. Autoritatile romane spera ca organismul international va critica in termeni duri Ucraina si va cere incetarea imediata a lucrarilor la canalul Bistroe.

×
Subiecte în articol: special bistroe