x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Sinaia: Clasa muncitoare a schiat în Paradis

Sinaia: Clasa muncitoare a schiat în Paradis

de Sorin Anghel    |    04 Mai 2009   •   00:00
Sinaia: Clasa muncitoare a schiat în Paradis

Punct final pentru sezonul de schi. Vremea a ţinut cu schiorii în această iarnă şi le-a dat posibilitatea celor ce iubesc muntele să stea pe zăpadă chiar şi de 1 Mai.



Nu e o staţiune tocmai grozavă, e departe de pretenţiile localnicilor şi la ani lumină depărtare de staţiunile din Austria, Elveţia, Italia sau Franţa. Dar totuşi Sinaia îşi merită renumele de "Perla Carpaţilor" din moment ce şi anul acesta localitatea prahoveană a fost singura în care s-a putut schia de 1 Mai.

COCOŢAŢI PE FURNICA
Cine n-a simţit nevoia de a merge la mare pentru o beţie pe plajă şi a ales să urce la munte, a avut două variante de a se detaşa de stresul cotidian. Mulţi dintre turiştii care au ales Valea Prahovei pentru mini-vacanţa de 1 Mai s-au înghesuit fie la Gura Diham, fie la Cheile Râşnoavei pentru a încinge un grătar cu mititei.

Unii au mai avut ghinionul să cadă cu parapanta, alţii s-au fugărit cu ursul. Schiorii au avut însă o singură destinaţie. Pârtiile din Valea Dorului, de la Sinaia. Clasa muncitoare a schiat în Paradis, pe o zăpadă excelentă, dacă ne gândim că peste o lună vine vara din punct de vedere calendaristic.

În restaurantul de la Cota 2.000, cârnaţii Elodia şi caltaboşii Q7 au fost la mare căutare. Dar asta a fost doar o mică parte din distracţia de pe Muntele Furnica, de la sfârşitul săptămânii trecute. Ceva pete de iarbă au fost doar pe sub telescaun, dar turiştii au avut grijă să le evite şi să se bucure de soare şi de un ceai fierbinte la Cabana Valea Dorului.

A fost ultima partidă de schi din acest sezon în Valea Dorului, un loc ce poate fi numit fără nici o exagerare Paradisul Schiorilor. De acum înainte, distracţia se mută pe văi, acolo unde sunt şanse să se schieze şi în luna iulie. În Bucegi, stratul de zăpadă este destul de consistent, la Bâlea Lac tocmai ce a nins, iar Parângul se dovedeşte un depozit foarte bun de zăpadă. Amatorii de free-ride sunt aşteptaţi la 16 mai în Bucegi, la concursul Cupa Mălinului. Taxa de participare este de 50 de lei.

×
Subiecte în articol: special