x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Pagina de Facebook a Carolinei Garcia, asaltată de mesaje dezaprobatoare după ieşirea rasistă a franţuzoaicei

Pagina de Facebook a Carolinei Garcia, asaltată de mesaje dezaprobatoare după ieşirea rasistă a franţuzoaicei

05 Apr 2016   •   12:49
Pagina de Facebook a Carolinei Garcia, asaltată de mesaje dezaprobatoare după ieşirea rasistă a franţuzoaicei

Pagina de facebook a jucătoarei de tenis Caroline Garcia a fost asaltată de mesaje din partea utilizatorilor români, dar nu numai, prin care dezaprobă ieşirea rasistă a franţuzoaicei la adresa Irinei Begu.

Primul mesaj a fost postat pe pagina Carolinei Garcia la scurt timp de la terminarea partidei câştigate de Begu. "Din fericire, Begu a câştigat, dar tu, Carolina, ai folosit un cuvânt care nu îţi face onoare. Din acest motiv sunt bucuroasă că ea a câştigat. Cuvântul vorbeşte despre tine, nu despre ea. Ruşine! (n.r.- shame, în limba engleză)", a scris o româncă în limba franceză.

"Îmi pare bine că ai pierdut pentru ceea ce ai spus în al treilea set. Ar trebui să-ţi fie ruşine...”, a scris un alt român.

După ce afirmaţiile Carolinei Garcia au fost publicate în presa română, contul de Facebook al franţuzoaicei a fost "inundat" de injurii şi mesaje dezaprobatoare la adresa franţuzoaicei, dar şi de apeluri la toleranţă rasială.

Un blog portughez, bolamarela.pt, a scris, citând forumul tennis.com, că Irina-Camelia Begu ar fi fost făcută "ţigancă de rahat" de jucătoarea franceză Caroline Garcia, în timpul meciului pe care cele două sportive l-au disputat, luni, în turul întâi al turneului de la Charleston, partidă câştigată de româncă în trei seturi.

La scorul de 5-5 în setul decisiv, Garcia ar fi spus către loja sa, potrivit sursei citate: "Iată, o să pierd în faţa ţigăncii ăsteia de rahat!".

În vârstă de 22 de ani, Caroline Garcia a ocupat locul 25 WTA, în martie 2015, cea mai înaltă clasare din carieră. Ea are în palmares un titlu WTA la Bogota, altul de 125k la Limoges şi a jucat două finale, la Acapulco şi Monterrey.  Garcia  a mai câştigat trei titluri de dublu şi a disputat opt finale, obţinând 2,44 milioane de dolari premii din tenis.

Jucăoarea de tenis Irina Camelia Begu, locul 34 WTA, s-a calificat, luni, în turul doi la turneul Premier de la Charleston (SUA), după ce a trecut de sportiva franceză Caroline Garcia, locul 44 mondial, scor 6-4, 2-6, 7-6 (3). Begu s-a impus după două ore şi 46 de minute.

Sursa: news.ro

×